6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim - Gyor, un meci cât o finală

Oltchim – Gyor, un meci cât o finală

Handbalistele de la Oltchim şi Gyor se întâlnesc în cel mai important meci al anului pentru campioana României,
sâmbătă, de la ora 18.00 (DigiSport 1). Manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor se joacă în Polivalenta din Bucureşti.

După o pauză de trei ani, campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, încearcă să se califice din nou în finala Ligii Campionilor. Însă misiunea echipei din Vâlcea, pregătită de danezul Jakob Vestergaard, se anunţă extrem de dificilă, oltencele fiind nevoite să treacă peste o nucă extrem de tare în semifinale, formaţia ungară ETO Gyor. Handbalistele din ţara vecină, care au eliminat şi anul trecut Vâlcea din semifinale, formează acum o trupă şi mai solidă, care vine după 12 victorii consecutive în această competiţie.
Sâmbătă seară, la Polivalenta din Capitală, de la ora 18.00 (în direct la Digisport 1), în prima manşă a semifinalelor, româncele trebuie să se autodepăşească pentru a lua un avantaj confortabil în vederea returului, programat pe 11 aprilie, la Veszprem.
Sala Polivalentă din Bucureşti va fi ca un vulcan. Toate cele 5.138 de bilete puse în vânzare de organizatori s-au epuizat în mai puţin de o zi, iar încasările se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Vestergaard: Trebuie să înscriem mult!

Tehnicianul Jakob Vestergaard le-a sfătuit pe elevele sale să nu se teamă să arunce la poartă: „Sunt sigur că fetele vor fi pregătite sută la sută la ora meciului cu Gyor. Trebuie să jucăm bine în ambele partide cu Gyor şi să câştigăm. Trebuie să fim foarte buni şi în atac, nu numai în apărare. E adevărat că cele două echipe care se vor confrunta sâmbătă sunt cele mai bune în apărare, dar cel mai simplu mod de a trece de Gyor este să înscriem. Se spune că dacă vrei să câştigi trofee trebuie să fii bun în apărare, însă în acest meci şi în returul din Ungaria trebuie să fim buni şi în ofensivă“, a declarat Vestergaard la conferinţa de presă organizată cu două zile înainte de meci.
Tehnicianul danez a mai spus că i-ar plăcea să joace finala contra slovenelor de la Krim, dar că până atunci Oltchim trebuie să treacă de Gyor.

Martin: Fetele să joace cu inima

Antrenorul iberic al campioanei Ungariei, Ambros Martin, consideră că cele două semifinaliste nu se pot surprinde reciproc. „Putem spune că Oltchimul este cea mai puternică echipă pe care o vom întâlni în acest sezon. La acest nivel nu mai putem vorbi despre favorite, doar despre echipă de mare valoare. Calificarea în finală depinde de forma de moment a celor două echipe. Le-am spus fetelor că până acum au câştigat cu mintea şi cu mâinile lor, însă în acest duel trebuie să joace şi cu inima. Suntem pregătiţi pentru ceea ce ne aşteaptă“, a declarat Martin pentru presa ungară.

Arbitri din Germania

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Germania alcătuită din Lars Geipel şi Markus Helbig. Asta pare să avantajeze echipa maghiară, care nu a pierdut nici unul dintre cele cinci meciuri în care a fost arbitrată de cei doi nemţi. De partea cealaltă, Oltchim a fost fluierată de trei ori de cuplul Geipel-Helbig. Vâlcencele au câştigat, în 2007, cu Ferencvaros, în semifinala Cupei Cupelor, dar au pierdut următoarele două partide. În 2009, a fost învinsă în grupele Champions League de Podravka, iar în acest sezon, a cedat la Ljubljana, în faţa lui Krim.

Voina: Atenţie la Loke!

Radu Voina e tehnicianul cu care Oltchim a jucat finala, în 2010, eliminînd Gyorul, şi cu care a ratat finala sezonul trecut. Tehnicianul, care se poate lăuda cu cele mai bune rezultate la Oltchim în ultimii ani, a dat câteva sfaturi fostelor sale eleve: „Din punctul meu de vedere, în apărare trebuie să fim atenţi la Loke. Să nu stăm niciodată unu la unu cu ea, că nu avem şansă. Fetele să se ajute. Apoi să nu o bage în mână pe Haraldsen, să arunce sănătos la poartă. Şi să jucăm colectiv. Avem avantaj că ele nu au inter de mână stângă şi apărătoarele pot bloca mai uşor pe braţul de aruncare. Faţă de anul trecut, Oltchim are acum numai vedete, handbaliste de top cinci în Europa. Aş putea spune că Oltchim, individual, arată mai bine şi decât Gyor. Numai că Gyor joacă de doi ani împreună şi asta se vede. Sunt mai omogene, se înţeleg bine, joacă mai colectiv“.

Gaţu: Gyor 55%, Oltchim 45%

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, spune că Vâlcea porneşte cu şansa a doua în semifinala contra campioanei Ungariei. „Va fi un joc extrem de echilibrat. Ambele formaţii sunt foarte puternice şi totul va depinde de forma de moment a celor mai importante jucătoare. Din punctul meu de vedere, după ceea ce au jucat până acum, cred că maghiarele pornesc cu un uşor avantaj. În procente, Gyor are 55% şanse să se impună, iar Oltchim are 45%“ a spus Gaţu, citat de Prosport.

Coregrafie specială

Suporterii Oltchimului au pregătit, cu sprijinul sponsorului principal, o coregrafie specială. „Pentru acest meci am pregătit, împreună cu fanii, 4.000 de steaguri tricolore, 3.000 de tricouri albastre, 2.500 de stickere (baloane de formă paralelipipedică ce se lovesc unul de celălalt – n.r.), dar şi 2.500 de palme de plastic“, a declarat Răzvan Nicolescu, director afaceri publice al sponsorului principal. La meci şi-au anunţat prezenţa şi 250 de fani unguri. Accesul publicului se va face sâmbătă de la ora 15.30, cu două ore şi jumătate înainte de startul partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS