17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul românesc, ponegrit şi de Piţi

Fotbalul românesc, ponegrit şi de Piţi

După ce fostul selecţioner Răzvan Lucescu a afirmat că fotbalul autohton se găseşte în lumea a treia, ieri a venit rândul lui Victor Piţurcă să ne spună că suntem la pământ

Atacat în presă de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, după meciurile slabe cu Ungaria şi Olanda, din preliminariile CM din 2014, Victor Piţurcă, impulsionat de Mircea Sandu, şeful FRF, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a dorit să lămurească situaţia naţionalei României. Piţi a admis că rezultatele nu au fost bune şi a afirmat că la baza problemelor naţionalei stă campionatul intern, care este foarte slab. Curios este că Victor Piţurcă a fost printre primii care l-au „contrat“ pe Răzvan Lucescu, când acesta, selecţioner fiind, a afirmat că fotbalul românesc este în lumea a treia.
„Am avut două meciuri nereuşite, ăsta e adevărul. Trebuie să trag un semnal de alarmă! După ce s-a discutat cu alţi antrenori, am acceptat să reiau echipa naţională în urma proiectului propus de FRF. Obiectivul meu este crearea unei echipe naţionale competitive, care să se califice la turneul final din 2016. În condiţiile în care mi se cere demisia, e greu să obţinem performanţe. De când am preluat echipa am 20 de jocuri, zece victorii, şase înfrângeri şi patru egaluri“, a spus selecţionerul. „Încerc să fiu cât mai diplomat, să nu încep să înjur şi eu. Scopul meu este să creez o echipă bună, lucru pe care l-am reuşit parţial, şi sper să ne calificăm şi la turneul din Brazilia. Trebuie să recunoaştem că nu avem materie primă, e un campionat slab şi nu o spun ca să-l supăr pe preşedintele Ligii. Suntem la pământ, de ce se cere atât de mult de la echipa naţională? Cine suntem noi?“, a completat Victor Piţurcă.

Dragomir sabotează naţionala?

Selecţionerul nu i-a rămas dator nici lui Dumitru Dragomir, punctând că afirmaţiile făcute de acesta nu sunt demne de un om care conduce fotbalul românesc. „Dragomir zicea că, dacă era în locul lui Mutu, nu intra în teren la meciul cu Olanda… Asta e reacţie de om care conduce fotbalul românesc? Dragomir nu e în război cu mine. El face rău echipei naţionale prin tot ceea ce face. Are o strategie bine pusă la punct, de ani întregi. Pe Dragomir întrebaţi-l ce face el pentru fotbalul românesc. Ce face el pentru 15.000 de euro pe lună? La un moment dat, sfătuia echipe din România să se înscrie în Bulgaria. Nimeni n-a avut nici o reacţie la asta. El îndobitoceşte lumea“, a tunat Piţi, care a mai vorbit despre situaţia lui Adrian Mutu şi despre relaţia cu decarul României. „Au existat multe neadevăruri după aceste două meciuri, cu Ungaria şi Olanda: că nu ar mai exista control la echipa naţională, că m-aş fi certat cu Mutu. Noi nu ştim ca să fi băut cineva, dar aceste lucruri se contabilizează, ştiţi că ţin la disciplină. Am avut o mică discuţie cu Mutu, dar în afara programului. Iniţial nu am vrut să-l convoc pe Mutu. După meciul cu Marseille, l-am sunat şi am stabilit împreună un program: i-am zis să vină sâmbătă, la ora 12.00, la cantonament, să se odihnească. A venit pe la ora două, două şi un sfert. Era distrus, a plâns la un moment dat într-o discuţie cu Neagoe, şi-a cerut scuze şi i-am acordat o şansă în meciul cu Ungaria. Nu s-a pus niciodată problema să ne luăm la bătaie sau îl credeţi pe Mutu mai tare decât este? M-a deranjat interviul lui în care spunea că nu i-am dat explicaţii. Eu nu dau explicaţii nici unui jucător“, a spus Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS