10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala de tineret s-a calificat fără emoţii la Euro

Naţionala de tineret s-a calificat fără emoţii la Euro

Handbalistele din naţionala României au obţinut, la Craiova, calificarea la turneul final al Campionatului European, după ce au înregistrat trei victorii din tot atâtea meciuri

După ce acum o săptămână selecţionata de handbal feminin senioare România A a câştigat la Craiova Trofeul Carpaţi, ieri o altă reprezentativă a ţării noastre s-a încununat de succes în Bănie.
Selecţionata de tineret a României a respectat calculele hârtiei şi s-a calificat fără probleme la turneul final al Campionatului European, după ce a obţinut trei victorii din tot atâtea meciuri în grupa 4 preliminară de calificare.
Vineri, în primul meci, elevele lui Popa Seviştean au învins Slovenia cu scorul de 32-24 (16-9). În această partidă, principala marcatoare a fost brăileanca Gabriela Perianu, cu 9 reuşite. De asemenea, au mai marcat, Safta 6, Pricopi 4, Zamfirescu 4, Popa 3, Cîrjan 2, Gavrilă 2, Cicic 1, Constantinescu 1.
Sâmbătă, tricolorele s-au distrat cu echipa Marii Britanii, scor 49-7 (27-3).
Cea mai bună marcatoare a acestei partide a fost Ana-Maria Tănăsie cu 10 reuşite. Au mai marcat pentru România şi Mariana Constantinescu – 6, Alexandra Maria Gavrilă – 6, Maria Eliza Cicic – 4, Nicoleta Safta – 4, Alexandra Georgescu – 4, Laura Popa – 3, Dana Andreea Pricopi – 3, Mădălina Zamfirescu – 3, Mihaela Anca Stoica – 2, Angela Ciocă – 2, Roxana Cîrjan – 2.
Ieri, în ultimul meci, româncele au învins Polonia, cu scorul de 30-26 (17-12). Principala marcatoare a fost şi de această dată Andreea Pricopi cu 12 goluri, urmată de Tănăsie 8, Gavrilă 3, Safta 2, Stoica 2, Zamfirescu 1, Cîrjan 1, Popa 1. Cea de-a doua echipă calificată la turneul final din Danemarca, din luna august, este Slovenia. Din păcate, la meciuri au asistat destul de puţini spectatori.

Gaţu: Momentan nu au un obiectiv clar

Prezent la Craiova, Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a declarat că în cele trei zile ale turneului a remarcat aproximativ opt jucătoare care ar putea ajunge la echipa de senioare. „După aceste trei partide pot spune că România va avea un cuvânt greu de spus la Campionatul European din Danemarca. Momentan nu au un obiectiv clar, însă se vor bate să ajungă sus. Obiectivul lor este acela de a da pe viitor cel puţin şase jucătoare la naţionala de senioare“, a declarat Cristian Gatu.
Antrenorul principal al naţionalei de tineret, Popa Seviştean, consideră că are în echipă jucătoare care pot reprezenta foarte bine chiar naţionala mare: „Este o generaţie pe care putem să o numim schimbul de mâine al naţionalei de senioare. Am avut un plus de experienţă prin jucătoarele care au fost atât la Trofeul Carpaţi, cât şi în Liga Naţională“.
Această generaţie de jucătoare a obţinut la turneele finale precedente rezultate remarcabile: locul şase la Campionatul European şi locul patru la Campionatul Mondial.
Până la tuneul din Danemarca, naţionala de tineret a României va mai susţine stagii de pregătire, jocuri amicale şi va participa şi la câteva turnee internaţionale.

Rezultatele turneului

Vineri: România – Slovenia 32-24, Polonia – Marea Britanie 48-12; sâmbătă: România – Marea Britanie 49-7, Slovenia – Polonia 27-21; ieri: România – Polonia 30-26, Slovenia – Marea Britanie 41-17.
Clasament: 1. România – 6p, 2. Slovenia – 4 p, 3. Polonia – 2 p, 4. Marea Britanie – 0p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS