22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria cu Cluj, decisivă pentru locul patru

Victoria cu Cluj, decisivă pentru locul patru

După trei eşecuri consecutive, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor să bată duminică pe „U“ Mobitelco Cluj pentru a rămâne în primele patru echipe la finalul sezonului regulat. Partida, din cadrul etapei a 27-a din returul Ligii Naţionale, va avea loc în Sala Polivalentă din Bănie, de la ora 18.45 (DigiSport).
Pivotul echipei oltene, Ionuţ Drăguşin, a declarat că el şi colegii săi şi-au revenit după perioada mai puţin bună şi speră să învingă Clujul pentru a-şi mări şansele de accedere în play-off de pe unul din primele patru locuri, care ar asigura mai multe meciuri acasă, cel puţin în primul tur al fazei următoare. „A fost o perioadă în care randamentul nostru a fost cam scăzut. Ne-a cam ajuns oboseala. Dar pauza după meciul de la Brazi cu Ploieşti ne-a prins bine şi ne-am mai odihnit. Ne aşteaptă trei meciuri grele, acasă cu Cluj, în deplasare cu Mediaş, apoi tot acasă cu Oradea. Trebuie înainte de orice să batem Clujul, într-un meci crucial, apoi în celelalte două meciuri să mai obţinem o victorie pentru a încheia returul în primele patru locuri şi să avem avantajul terenului propriu. Bine şi acest lucru este relativ că, dacă terminăm pe patru şi vom juca cu BC Timişoara, echipa de pe locul cinci nu ne va ajuta foarte mult, pentru că este un meci greu. Am dezamăgit fanii, mai ales eu, dar le cer să ne susţină. Aportul publicului ne-a adus până aici“, a spus jucătorul care măsoară 2,21 metri.
Estonul Reinar Hallik, care în tur a făcut parte din lotul celor de la „U“ Mobitelco Cluj, îşi doreşte să ajute echipa să obţină al 20-lea succes stagional: „Am jucat în tur la Cluj, dar acum vreau să vorbesc doar despre Craiova. Nu va fi o partidă specială pentru mine, sunt profesionist. Vreau să câştige SCM-U“. În tur, oltenii s-au impus la Cluj cu scorul de 86-77.
Cealaltă formaţie olteană din Liga Naţională, Energia Rovinari (locul 9, 40 p) va primi vizita echipei Farul Constanţa (locul 14, 33p) sâmbătă, de la ora 20.30 (în direct la DigiSport). Cu patru etape înainte de finalul returului, gorjenii mai au şanse matematice de calificare în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS