15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, cu gândul la victorie

România, cu gândul la victorie

Tricolorii sunt obligaţi să câştige în Ungaria şi să treacă pe locul secund în grupa D, dacă vor să fie prezenţi la CM din Brazilia

O dispută România – Ungaria a născut întotdeauna disensiuni, polemicile având în primul rând un iz istoric, abia apoi intervenind dorinţa de a demonstra valenţele sportive, indiferent de ramură, cu atât mai mult la fotbal. Reprezentativa noastră va susţine astăzi, de la ora 21.30 (TVR 1), pe stadionul „Ferenc Puskas“ din Budapesta, un adevărat test de maturitate în compania Ungariei, meciul contând pentru etapa a cincea a grupei D preliminare a Campionatului Mondial din 2014. Rezultatul de astăzi joacă un rol extrem de important în vederea calificării la turneul final din Brazilia, căci ambele combatante au nouă puncte şi ţintesc ocuparea poziţiei secunde, cu aspiraţii chiar la primul loc, deşi e greu de crezut că Olanda nu va şti să gestioneze avantajul pe care îl are.

„Ungurii se apără bine şi sunt periculoşi în atac“

Selecţionerul Victor Piţurcă ştie că misiunea României este dificilă şi le-a cerut elevilor săi să fie precauţi.
„Este o luptă pentru locul doi cu Ungaria. Echipa care câştigă ia o opţiune serioasă pentru acest loc doi. Trebuie să fim foarte circumspecţi, ungurii sunt extrem de periculoşi. Au un fotbal de uzură, se apără bine şi sunt periculoşi în atac“, a declarat Piţurcă. „Meciul cu Ungaria se va disputa fără spectatori, însă trebuie să ne adaptăm şi să câştigăm. Şansele sunt egale pentru că, dacă erau suporteri pe stadion, gazdele noastre ar fi avut un mic avantaj. Ungurii dispun de o forţă mare, dar noi suntem mai tehnici“, a spus selecţionerul României.
Optimismul primează în rândul tricolorilor. „Ca grup, ungurii formează o echipă puternică. Va trebui să fim atenţi la fiecare jucător. Eu sunt de părere că trebuie să mergem încrezători la Budapesta. Putem obţine o victorie pentru că echipa noastră este mai valoroasă, iar asta trebuie să demonstrăm în teren. Personal, cred că luăm şase puncte în meciurile cu Ungaria şi Olanda, dar şi patru ar fi excelente“, a spus fostul mijlocaş al echipei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Maxim  (foto, în galben).

Le este frică de tricolori

De partea cealaltă, jucătorii Ungariei s-au arătat încrezători. „România este o echipă puternică. Are mai mulţi jucători de la Steaua, formaţie care a jucat un rol important în Europa League“, a comentat portarul Bogdan Adam (Bolton).
Atacantul Daniel Bode (Ferencvaros) se aşteaptă la un fotbal agresiv din partea echipei României, în timp ce mijlocaşul Vladimir Koman (FK Krasnodar) crede că „va fi o partidă cu greutate şi mare încărcătură“. „Nu ştiu la ce stil de joc să ne aşteptăm de la România, dar cred că se vor axa mai mult pe defensivă“, a precizat Koman.
„E un meci foarte important cel cu România, un derbi, se întâlnesc două ţări vecine, iar rivalitatea fotbalistică este tradiţională. Pot spune că este un joc de şase puncte“, a spus şi antrenorul naţionalei Ungariei, Sandor Egervari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS