16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U întâlneşte campioana

SCM-U întâlneşte campioana

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă astăzi (ora 18.00) pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti, într-o confruntare pentru locul trei. În tur, prahovenii s-au impus cu 116-92.

Liga Naţională de baschet masculin programează astăzi meciurile etapei a 27-a. Echipa SCM-U Craiova joacă, de la ora 18.00 (în direct la DigiSport), la Brazi, în compania campioanei CSU Asesoft Ploieşti. Este un derbi, între două echipe care se află la egalitate de puncte, 45, fiind despărţite de coşaveraj. Ploieştenii ocupă locul trei, iar Craiova – locul patru, cu menţiunea că formaţia de pe locul doi, BC Mureş, are acelaşi număr de puncte.
Meciul tur, disputat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, a fost câştigat de Asesoft cu scorul de 116-92.
Gazdele vin după o victorie pe teren propriu, cu BC Timişoara (scor 89-79) în timp ce oltenii, antrenaţi de Andelko Mandic, au pierdut sâmbătă primul meci în Polivalentă, fiind depăşiţi, la limită, de Energia Rovinari, cu scorul de 84-83. Cu două etape în urmă, SCM-U pierduse pe terenul formaţiei BC Timişoara.

Ţintesc primele patru locuri

Marius Toma, managerul formaţiei craiovene, a punctat că pentru Ionuţ Drăguşin şi colegii săi urmează patru partide grele, cu Asesoft, Mediaş, Cluj şi Oradea, şi ar fi foarte bine dacă după aceste meciuri echipa s-ar menţine în primele patru locuri.
„Eşecul de la Timişoara şi cel de acasă cu Târgu Jiu ne dor, ne-au costat, dar trebuie să mergem mai departe. Am pierdut două meciuri, dar veneam după o serie incredibilă de nouă victorii consecutive. Avem două deplasări grele, la Asesoft şi la Mediaş, două echipe care au investit masiv şi au jucat în cupele europene în acest sezon. Pornim nu cu şansa a doua, ci cu şansa a treia. Am vrea să încheiem în primele patru echipe sezonul regulat, pentru a avea mai multe meciuri pe teren propriu în confruntările din play-off, dar asta nu depinde numai de noi, ci şi de alte rezultate“.

Energia joacă la Cluj

Cealaltă formaţie olteană din Liga Naţională masculină, Energia Rovinari (locul 9, 39 de puncte), joacă astăzi la Cluj, cu „U“ Mobitelco, de la ora 19.00, dar şansele de calificare în play-off ale echipei antrenate de Slobodan Nikolic sunt aproape nule, după ce CSM Bucureşti (locul 8, 42 de puncte) a învins în runda trecută formaţia clujeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS