24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu concurează cu fiii lui Schumacher şi Alesi

Alexandra Marinescu concurează cu fiii lui Schumacher şi Alesi

Craioveanca Alexandra Marinescu este una dintre puţinii piloţi români de karting, număraţi pe degetele de la două mâini, care participă cu regularitate în cele mai importante competiţii internaţionale. Sportiva, de 13 ani, vicecampioană naţională în 2012, concurează în WSK Master Series – Campionatul Mondial de kartig şi WSK EURO SERIES – Campionatul European de Karting, şi lunar ia startul în minimum două curse. Începând de anul aceasta, Alexandra participă la categoria KFJ şi are printre adversari piloţi cu nume. Este vorba despre Mick Betsch, fiul septuplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, şi de Giuliano Alesi, fiul lui Jean Alesi, iar fostele mari glorii ale Formulei 1 sunt nelipsite de la fiecare cursă. În cea mai recentă cursă, prima etapă a WSK Euro Series, Campionatul European, desfăşurată în localitatea La Conca (Italia), Alexandra Marinescu s-a clasat în spatele fiului lui Schumacher, Mick, care poartă numele de familie al mamei, dar în faţa lui Giuliano Alesi. WSK Euro Series a adunat la start 210 concurenţi, dintre care doar trei fete, la patru categorii de vârstă. La KFJ, unde participă Alexandra, au luat startul 58 de copii.

Din ce în ce mai bine

Craioveanca a mers mai bine decât la concursul anterior (prima etapă din Campionatul Mondial, desfăşurată tot pe aceeaşi pistă – n.r.) îmbunătăţindu-şi timpii pe tur. „Dacă atunci nu am coborât sub 48,1 secunde per tur, acum am ajuns la 47,6 secunde per tur, în condiţiile în care cei mai buni au avut 46,8 în ambele etape. Faţă de cursa trecută, m-am calificat în semifinale, unde am terminat pe locul 23 din 29, iar data trecută am abandonat. Rezultatele nu sunt spectaculoase, dar ceea ce contează este progresul de la o etapă la alta“, a spus sportiva. Dacă printre adversari are nume celebre, Alexandra se mândreşte cu faptul că ea concurează pentru echipa celebrului Danilo Rossi, de cinci ori campion mondial la karting.
La prima etapă de european au mai participat alţi doi piloţi din România. Dionisios Marcu (dublu campion mondial la categoria mini) nu a reuşit să coboare sub 48,2, secunde, acuzând dureri la coaste, iar Petruţ Florescu a mers 47,2 dar nu a prins finala.
Ambii piloţi sunt în al treila an de KFJ, în timp ce Alexandra are doar două curse la această categorie de vârstă şi vine după un an de pauză.
Următoarea cursă va avea loc pe circuitul de la Zuera (Spania), între 20 şi 24 martie, şi contează pentru a doua etapă de WSK Euro Series.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS