10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGhionea şi Romanescu, hotărâţi să-i bată repede pe nemţeni

Ghionea şi Romanescu, hotărâţi să-i bată repede pe nemţeni

Doi dintre voleibaliştii de la SCM-U Craiova, Nicuşor Ghionea şi Ştefan Romanescu, vor să câştige primele două meciuri cu Piatra Neamţ, din sferturile de finală ale campionatului, pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru semifinale. Hotărârea celor doi l-a bucurat pe antrenorul Dănuţ Pascu.

După un sezon regulat foarte bun, pe care l-au încheiat pe locul doi, voleibaliştii de la SCM-U Craiova încep mâine urcuşul spre obiective mai îndrăzneţe. Elevii lui Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru vor înfrunta în primul tur din play-off (sferturi de finală) echipa VCM LPS Piatra Neamţ (locul şapte) după sistemul „cel mai bun din trei partide“. Prima confruntare va fi mâine (ora 16.30) la Polivalentă, a doua pe 13 martie, la Piatra Neamţ, iar a treia, dacă va mai fi nevoie, pe 17 martie – în Bănie.
Doi dintre jucătorii craioveni, Nicuşor Ghionea şi Ştefan Romanescu, l-au surprins ieri pe antrenorul Dănuţ Pascu, când au declarat, la unison, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa vrea să încheie cât mai repede socotelile cu Piatra Neamţ, adică să câştige primele două partide.
„Va fi un meci foarte greu pentru noi, dar suntem bine pregătiţi şi aşteptăm echipa din Piatra Neamţ. Ne gândim la două victorii, apoi să mergem în primele patru echipe, iar la anul să jucăm şi în cupele europene pentru că avem unde. Sper să nu ajungem în meciul al treilea cu ei, să putem să ne pregătim şi mai mult pentru semifinale“, a spus Ghionea. „Sper şi eu la fel ca şi colegul meu Ghionea să tranşăm această confruntare după primele două meciuri în faţa unei echipe care a dovedit pe final de campionat că este redutabilă. Îmi doresc să mă calific cu echipa din Craiova într-o cupă europeană, să terminăm de la locul patru în sus“, a adăugat hotărât Romanescu.
Vorbele celor doi l-au surprins plăcut pe antrenor. „Pe mine mă bucură că băieţii şi-au exprimat dorinţa de a juca numai două meciuri în această fază a campionatului. Este prima dată când aud de la ei acest lucru şi îmi dă şi mai multă încredere. Echipa din Piatra Neamţ, pregătită de antrenorul lotului naţional al României, este solidă, bine pusă la punct, bine organizată. Are şi jucători tineri şi cu experienţă. În mod sigur, nu va fi uşor, dar, aşa cum au spus cei doi jucători, suntem hotărâţi să facem meciuri bune. Avem avantajul terenului propriu în prima partidă“, a spus Pascu.

Pascu: Nu vrem să dăm cu piciorul muncii
de până acum

Antrenorul a tras linie după prima parte a campionatului şi nu vrea ca echipa să rateze un obiectiv visat de toţi, care este atât de aproape de realizat – calificarea într-o cupă europeană. „Intrăm într-o etapă nouă a acestui campionat. Am muncit un an întreg, am obţinut rezultate bune, vrem să iasă bine. Meciurile din play-off au alt specific, altă încărcătură. Toată lumea este motivată, aşteaptă cu nerăbdare acest joc pentru că nu trebuie să dăm cu piciorul acestei şanse. Dacă trecem de prima fază a play-off-ului, vom juca în cupele europene, ceea ce este o mare performanţă pentru voleiul din Craiova. Coroborată cu această Sală Polivalentă, avem toate premisele să facem performanţă. A fost un campionat cu multe surprize. De la locul doi la opt, echipele sunt apropiate valoric. Au fost jocuri cu surprize“, a mai spus Pascu. Craiova şi Piatra Neamţ şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat. SCM-U s-a impus în tur, acasă, cu 3-2, iar moldovenii au câştigat cu acelaşi scor disputa de la mijlocul săptămânii trecute din propriul fief.
Un bilet de intrare la meci va costa şapte lei şi cu el se poate urmări şi meciul de baschet masculin dintre SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS