17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu: Nemţii nu sunt mai buni!

Lucescu: Nemţii nu sunt mai buni!

Echipa românilor Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, Şahtior Doneţk, a remizat pe teren propriu cu campioana Germaniei, Borussia Dortmund, scor 2-2 (1-1), miercuri seară, pe „Donbas Arena“, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Golurile „minerilor“ au fost marcate de Srna (‘31) şi Douglas Costa (‘68), replica nemţilor venind de la Lewandowski (‘41) şi Hummels (‘87). Meciul a fost umbrit de tragicul accident aviatic petrecut la Doneţk, în urma căruia câţiva suporteri ai echipei gazdă şi-au pierdut viaţa.
Şahtior: Piatov – Srna, Rakiţki, Cigrinski, Raţ – Fernandinho, Hubschman – Alex Teixeira (‘84, Eduardo),
Mihratian, Taison (‘62, Douglas Costa) – Luiz Adriano.
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer – S. Kehl, Bender – Blaszczykowski (‘80, Leitner), Gotze, Reus (‘90+1, Schieber) – Lewandowski.
Returul se va juca pe 5 martie.
„Nu am început meciul prea încrezători deoarece nu aveam meciuri oficiale în ultimele două luni şi nu ne-am dat seama de forma noastră actuală. Apoi, am început să punem stăpânire pe joc, dar Borussia a arătat că stă mai bine la mijlocul terenului. Avem trei săptămâni până la meciul retur din Germania şi vom încerca să ajungem la forma maximă. Sunt convins că vom arăta mai bine decât în meciul tur“, a spus Lucescu.
„Sunt complet fericit. Aici a fost ca un cazan, cu o atmosferă adecvată. Ne-am descurcat foarte bine, echipa a controlat jocul. Cele două goluri le-am primit din cauza lipsei de concentrare, dar se mai întâmplă. Am revenit de două ori în stil de mare echipă şi am jucat un fotbal foarte bun pentru perioade lungi de timp. S-a terminat 2-2, totul este bine“, a spus antrenorul Borussiei, Jurgen Klopp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS