21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCeltic şi PSG acuză arbitrajul

Celtic şi PSG acuză arbitrajul

Celtic Glasgow şi Paris Saint-Germain au făcut scandal după meciurile tur din optimile Ligii Campionilor, fiind nemulţumite de prestaţiile arbitrilor din meciurile cu Juventus, respectiv Valencia

Fotbalul mare a debutat marţi seară aşa cum ne aşteptam, cu meciuri frumoase şi goluri multe, dar, din păcate, şi cu controverse.
Partida dintre Celtic şi Juventus Torino, câştigată de italieni la Glasgow cu 3-0 (Matri ‘4, Marchisio ‘77, Vucinici ‘83), care contează pentru manşa întâi a optimilor Ligii Campionilor, a fost obiectul primului scandal european pe temă de arbitraj din 2013. Tehnicianul formaţiei Celtic Glasgow, Neil Lennon, a declarat că echipa sa a fost mai bună timp de 70 de minute, dar că arbitrul spaniol Alberto Mallenco a fluierat „pro-Juventus“. „Scorul este flatant pentru Juventus. Timp de 70 de minute, am fost de departe cea mai bună echipă din teren. Dar nu se poate să primim goluri atât de uşor. Nu am fost concentraţi în apărare, iar de fiecare dată când un jucător încerca să mişte, era victima unui fault. Arbitrul ar fi trebuit să acorde penalti pentru noi în cel puţin două ocazii. Nu știam ce vrea să facă, săracul. Am crezut că este pro-Juventus. Arbitrul a fost cu ochii doar pe jucătorii noștri. N-a arbitrat cu aceeași unitate de măsură. Deci, regulile sunt diferite în Spania față de Marea Britanie? Pentru că la modul în care a condus el partida, asta e concluzia! Avem nevoie de un miracol, dar aceasta este dura realitate a fotbalului. Unii dintre tinerii noştri jucători au învăţat multe în această seară“, a spus Neil Lennon, citat de Digi Sport.
Italienii nu au comentat declaraţiile tehnicianului echipei Celtic.
Celtic: Forster – Lustig (‘59, Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre – Forrest, S. Brown (‘80, Kayal), Wanyama, Mulgrew – Commons (‘73, Watt), Hooper. Antrenor: Neil Lennon.
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Caceres – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (‘69, Padoin) – Matri (‘81, Pogba) , Vucinici (‘86, Anelka). Antrenor: Antonio Conte.
Manşa a doua se va juca la Torino, pe 6 martie.

Parizienii contestă eliminarea lui Ibrahimovici

Celălalt meci al serii de marţi, din turul optimilor Ligii Campionilor, Valencia – Paris Saint-Germain, scor 1-2 (Rami ‘90 / Lavezzi ‘10, Pastore ‘43), a fost şi el „presărat“ cu controverse. Francezii au luat „foc“ în prelungirile meciului de pe „Mestalla“ (‘90+2), când vedeta lor, suedezul Zlatan Ibrahimovici, a văzut direct cartonaşul roşu din partea italianului Paolo Tagliavento, din cauza unei intrări brutale la Andres Guardado. Supăraţi de eliminarea lui „Ibra“, cei 400 de suporterii din Hexagon au „înnebunit“, acţiunile lor soldându-se cu opt arestări.
„Am jucat bine, pe un teren dificil. Am arătat calitate și o atitudine excelentă și trebuie să avem aceeași abordare la meciul retur. Ibrahimovici nu a meritat eliminarea! Nu înțeleg decizia, a fost total nejustificată“, a declarat antrenorul parizienilor, Carlo Ancelotti.
Tehnicianul celor de la Valencia, Ernesto Valverde, a găsit însă motive de mulțumire: „PSG este o echipă mare, cu mari jucători. În prima repriză nu am jucat prea bine şi ei au marcat. Noi ne-am asumat prea multe riscuri. Am marcat, iar acest lucru ne dă speranţe pentru retur, ne ține în viață. Mai sunt încă 90 de minute de jucat şi va fi greu. E adevărat, în retur, ei nu se vor baza pe Ibrahimovici, dar PSG are un lot suficient de puternic pentru a găsi un înlocuitor pe măsură“.
Valencia: Guaita – Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado – Parejo, Tino, Banega (‘46, Canales) – Feghouli (‘84, Jonathan Viera), Jonas (‘46, Nelson Valdez), Soldado. Antrenor: Ernesto Valverde.
PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Sakho, Maxwell – Lucas Moura (‘53, Chantome), Matuidi, Verratti, Pastore (‘88, Armand) – Ibrahimovici, Lavezzi (‘76, Menez). Antrenor: Carlo Ancelotti.
Returul se va juca pe 6 martie, la Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS