12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuţ Pascu: Jucăm acasă şi suntem favoriţi

Dănuţ Pascu: Jucăm acasă şi suntem favoriţi

http:http://www.youtube.com/watch?v=hK_fu3FQneE

După aproape 20 de ani, la Polivalenta din Craiova se va desfăşura duminică primul cuplaj voleibalistic. Fetele înfruntă Lugojul (ora 17.30), iar băieţii pe Baia Mare (ora 20.00), iar oltenii abordează cu optimism confruntările deoarece vor avea publicul de partea lor.

După trei luni de aşteptare, de când s-a dat în folosinţă Sala Polivalentă din Craiova, voleibalistele de la SCM-U vor disputa duminică primul meci oficial în arena de 4.000 de locuri.
Elevele lui Mircea Dudaş vor evolua în cuplaj cu echipa masculină, biletul de intrare la cele două meciuri fiind de 5 lei. Prima partidă va fi la feminin, de la ora 17.30, când gazdele vor primi vizita echipei CSM Lugoj, apoi, de la ora 20.00, voleibaliştii din Bănie vor primi vizita echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Emoţii pentru Pascu
şi Dudaş

Dan Pascu, managerul secţiei de volei şi totodată antrenorul echipei masculine SCM-U, dar şi Mircea Dudaş, antrenorul echipei feminine, aşteaptă cu emoţie confruntările de duminică, mai ales că ambii au şi evoluat în Polivalentă înainte ca sala să ardă: „Eu am activat în volei şi înainte de a arde Polivalenta. Acest cuplaj voleibalistic, care se desfăşoară după aproape 20 de ani, are o conotaţie specială pentru mine, deoarece am jucat în Polivalentă pentru Universitatea Craiova, la fel ca şi colegul Mircea Dudaş. Urmează două meciuri grele, strânse, cu patru echipe de valori apropiate şi sunt sigur că va fi un spectacol. Faptul că jucăm într-o sală superbă cu un public minunat nu ne face decât să pornim favoriţi“.

Romanescu: Cu publicul alături nu ne este frică de nimeni

Doi dintre jucătorii de la SCM-U, căpitanul Laurenţiu Vânătoru şi Ştefan Romanescu, au vorbit despre confruntarea de duminică. „De acum încep meciurile grele pentru noi. Sper să trecem cu bine peste această partidă pentru că ne-ar ţine la distanţă faţă de urmăritoare. Sperăm să terminăm pe o poziţie cât mai bună până la începutul play-off-ului, ca să fim avantajaţi apoi“, a spus Vânătoru, care în urmă cu două sezoane a venit la Craiova de la echipa din Baia Mare. „Cât timp vom avea publicul de partea noastră nu ne este frică de nimeni“, a completat colegul de echipă, Romanescu.
Mircea Dudaş speră ca jucătoarele de la SCM-U să recompenseze publicul care va veni la meci cu o victorie. „Vara trecută, pentru mine a fost o onoare să vin să antrenez o echipă a Craiovei, care a adus cinci titluri de campioană în anii ‘80. Noi, în prezent, nu cred că ne ridicăm la acel nivel. Avem cea mai frumoasă sală din România şi sperăm să fie onorată de două meciuri foarte bune. Trebuie să facem un meci cât mai bun şi să acumulăm cele trei puncte. În tur am câştigat la Lugoj şi sperăm să facem un meci cel puţin la fel de bun“, a spus Dudaş.
Jucătoarea Adriana Vâlcu a evoluat în săli mari în străinătate şi spune că ea şi colegele sale s-au obişnuit repede cu Polivalenta: „Ne-am obişnuit cu sala. Am mai avut antrenamente şi a fost bine. Eu am jucat şi în săli mai mari în străinătate. Ne dorim victoria duminică“. Argentinianca Aylin Pereyira, care acuză uşoare dureri la un genunchi, spune că s-a acomodat foarte bine la Craiova: „M-am acomodat, îmi plac oraşul, oamenii“.

Au jucat cu elevii
de la „Buzeşti“

Echipa masculină de volei a susţinut ieri un meci demonstativ la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“. Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi au jucat în compania echipei masculine a şcolii, iar elevii s-au descurcat foarte bine în faţa ocupanţilor locului doi în Divizia A1. Mascota-leu de la Polivalentă, nelipsită la acest gen de acţiuni, a încins atmosfera. „Consider că a fost o acţiune reuşită, plăcută. Vrem să vină cât mai mulţi tineri la sală, pe lângă persoanele care sunt cunoscătoare sau au prins generaţii mai vechi. Cred că acum o treime din publicul care vine la Polivalentă are sub 18 ani. Deja batem toate recordurile la fiecare sport în legătură cu publicul din sală“, a concluzionat antrenorul Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS