20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVestergaard: Am jucat slab, înfrângerea este normală

Vestergaard: Am jucat slab, înfrângerea este normală

Tehnicianul campioanei Românei spune că elevele sale au comis foarte multe greşeli personale şi că gruparea ungară ar fi putut să se impună la o diferenţă mai mare de scor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost învinse, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 23-22 (10-9), de formaţia ungară FTC Budapesta, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor. Văzute ca superfavorite, jucătoarele din Vâlcea au părăsit pentru prima dată în acest sezon de Ligă terenul învinse.
Antrenorul echipei Oltchim, Jakob Vestergaard, a declarat că victoria formaţiei oaspete este normală, având în vedere problemele din jocul elevelor sale, şi că gruparea ungară s-ar fi putut impune la o diferenţă mai mare. „Am avut noroc că am pierdut la un singur gol diferenţă. S-au făcut mult prea multe greşeli personale, faze de atac tratate cu superficialitate, viteză scăzută, pase previzibile, o apărare slabă, repliere slabă, puţine contraatacuri. În aceste condiţii, victoria lui FTC este normală“, a spus Vestergaard, citat de Mediafax.
Tehnicianul danez este de părere că este devreme pentru a se face calcule privind accederea în faza următoare a Ligii Campionilor: „Vom juca în următoarea etapă pe terenul lui Krim, o echipă puternică, dovadă că s-au impus pe terenul lui Zvezda. Ne putem lua punctele înapoi, dar trebuie să jucăm cu totul altceva. Dacă vom face jumătate din greşelile de azi avem şanse reale la victorie. Oricum, dacă vrem în semifinale, de acum încolo trebuie să câştigăm tot, şi pe propriul teren, şi în deplasare“. Pentru Oltchim au evoluat: Navarro, Ungureanu (portari), Curea, Managarova (2 goluri), Nechita, Stanca (1), Farcău, Meiroşu (3), Manea, Bulatovic (5), Jovanovic (4), Pineau, Brădeanu, Barbosa (7).
În celălalt meci al grupei a doua principale din Liga Campionilor, campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, a învins cu 29-24, în Rusia, pe Zvezda Zvenigorod. Campioana României va avea în continuare următorul program: Krim Ljubljana – Oltchim (10 februarie), Oltchim – Zvezda (16 februarie), Zvezda – Oltchim (2 martie), FTC – Oltchim (9 martie), Oltchim – Krim (17 martie).

Nechita şi Curea, neputincioase

Jucătoarele Iulia Curea şi Adriana Nechita s-au simţit neputincioase duminică, nereuşind să înscrie vreun gol. „E foarte greu de digerat o astfel de înfrângere. Ne pare rău pentru acest eşec, dar la felul în care am evoluat, nu aveam cum să câştigăm. La acest nivel, în Liga Campionilor, să faci atâtea greşeli, nu e permis. Ferencvaros nu ne-a surprins cu nimic. Ele au jucat ce ştiam, dar noi ne-am bătut singure. Ce să faci când noi le-am dat mingile în mână? Ele au jucat calm, nu s-au grăbit. Noi făceam două pase, aruncam la poartă! Sper să ne revenim în meciurile viitoare, e doar începutul şi nu e nimic pierdut“, a spus extrema dreapta Adriana Nechita, conform GSP.
„S-a jucat prea individual, nu am avut acţiuni pe extreme, am aglomerat tot jocul în centru. Nici în superioritate numerică nu am fost în stare să marcăm“, a adăugat Iulia Curea. Nici apărarea nu a făcut un meci bun. Ceva am pregătit toată săptămâna şi altceva am jucat în meci! Poate am cedat şi datorită presiunii, dar nu avem nici o scuză“, a mărturisit Curea.
Marea absentă din echipa Oltchimului, Cristina Neagu, care s-a accidentat la începutul săptămânii trecute, rupându-şi ligamentul încrucişat la genunchiul stâng, va pleca mâine în Belgia, pentru a se opera la o clinică unde au suferit intervenţii chirurgicale alte două jucătoare de la Oltchim, Paula Ungureanu şi Valentina Elisei Ardean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS