14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn singur obiectiv: victoria

Un singur obiectiv: victoria

Formaţiile de handbal feminin şi baschet masculin de la SCM-U Craiova joacă astăzi în Polivalentă, de la ora 17.30, respectiv 19.30.
Victoria este la îndemâna gazdelor, deoarece înfruntă echipe din subsolul clasamentului, CSM Ploieşti, respectiv Farul Constanţa.

Sala Polivalentă din Craiova găzduieşte astăzi un nou cuplaj. De data aceasta vor juca două dintre formaţiile de la SCM-U Craiova care se bucură de cea mai mare atenţie din partea publicului, handbalistele lui Bogdan Burcea şi baschetbaliştii lui Andelko Mandic.
Adversarii, două echipe nou-promovate, nu sunt deloc de temut, dacă ne uităm în clasament şi de aceea întreaga suflare din Bănie (jucători, antrenori şi spectatori) aşteaptă două victorii.
De la ora 17.30, Carmen Amariei şi colegele sale vor înfrunta CSM Ploieşti, echipă pregătită de fosta sa colegă de la naţională, Simona Gogârlă. Prahovencele ocupă penultimul loc în Liga Naţională la finalul turului, cu doar patru puncte acumulate. Ce-i drept, nici SCM nu stă pe roz în clasament, fiind cu un loc mai sus decât adversarele de astăzi, cu şase puncte, dar echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Grigore Albici pare să nu mai aibă probleme cu evitarea retrogradării, după ceea ce a arătat în primele două meciuri din acest an. Oltencele au reuşit să obţină trei puncte din confruntările cu două dintre cele mai importante formaţii din campionat, vicecampioana „U“ Jolidon Cluj, cu care SCM a remizat (scor 24-24), şi cu Corona Braşov, echipă pe care formaţia craioveană a depăşit-o la un gol diferenţă miercurea trecută (scor 22-21). La fiecare din cele două partide, handbalistele lui Burcea s-au bucurat de susţinerea a peste 3.000 de oameni, care au pus presiune pe adversar.

Le-au învins şi în tur

O victorie cu CSM Ploieşti le-ar descătuşa pe Alexandra Gogoriţă şi colegele sale. „Avem nevoie de cele două puncte cu Ploieşti pentru a părăsi acea zonă a clasamentului, a nisipurilor mişcătoare. Le-am bătut în tur, o să o facem şi acum. Acest public minunat nu merită să tremure de frică pentru că am putea retrograda. Vrem să ne luptăm pentru orice punct şi toate echipele să plece învinse din Bănie“, a mărturisit Gogoriţă, omul meciului cu Corona Braşov.
Săptămâna trecută, handbalistele au continuat acţiunile de promovare. Vineri, au mers la Şcoala Generală nr. 39 „Nicolae Bălcescu“, iar, sâmbătă seară, la mall, pentru a împărţi flyere informative legate de meciul de astăzi.

Juniorii au şanse
să joace cu Farul

Baschetbaliştii craioveni întâlnesc, de la ora 19.30 (în direct la DigiSport), pe nou-promovata BC Farul Constanţa, echipa clasată pe penultimul loc în Liga Naţională, cu doar trei victorii în acest sezon. Este un meci în care elevii lui Andelko Mandic nu ar trebui să aibă probleme şi, dacă lucrurile vor decurge conform planului, tehnicianul sârb ar putea trimite în teren, pentru mai multe minute, jucătorii tineri, aşa cum a făcut-o şi etapa trecută în Capitală.
„A fost meciul cu Dinamo mai uşor pentru noi, urmează cel cu Farul, apoi vor veni meciurile grele şi trebuie să depunem mai mult efort să ne menţinem pe poziţii“, spunea Mandic după meciul cu Dinamo. Craiova se află pe locul şapte, cu acelaşi număr de puncte ca formaţiile de pe locul şase şi cinci, şi la un punct în spatele ocupantelor locurilor patru, trei şi doi.
La fel ca handbalistele, şi baschetbaliştii au jucat un meci demostrativ, joi, dar în compania fetelor şi băieţilor de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS