12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReîncepe spectacolul handbalistic la Vâlcea

Reîncepe spectacolul handbalistic la Vâlcea

Oltchim debutează duminică (ora 19.00) în grupa principală 2 contra unguroaicelor de la Ferencvaros, pe teren propriu. Va lipsi Cristina Neagu, care s-a accidentat la antrenament şi va absenta o perioadă mai lungă.

Oltchim Râmnicu Vâlcea, favorită la câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon, promite spectacol şi în faza a doua a grupelor, adversarele echipei lui Jakob Vestergaard fiind Ferencvaros, Krim şi Zvezda. Formaţia olteană, care în prima fază a obţinut victorii pe linie, va debuta în următoarea fază a competiției duminică, de la ora 19.00 (în direct la DigiSport 1), când o va întâlni pe teren propriu, în Sala „Traian“ pe Ferencvaros Budapesta. „Galacticele“ îşi doresc să debuteze în această fază cu un succes, pentru a juca fără presiune în următoarele întâlniri pe care le vor avea în grupa B. Marea absentă va fi Cristina Neagu, care s-a accidentat la antrenamentul de luni seară. Examenul RMN efectuat la Bucureşti a relevat o ruptură de ligamente la genunchiul stâng. Este a doua accidentare gravă pentru Neagu, după ce a mai lipsit 20 de luni de pe teren, în urma unor probleme la umăr. Ea revenise într-un meci oficial în luna noiembrie a anului trecut.

Responsabilităţi mai mari pentru Barbosa, Jovanovici şi Meiroşu

Tehnicianul echipei Oltchim, Jakob Vestergaard, a declarat că obiectivul de a câştiga Liga Campionilor nu se schimbă, în ciuda accidentării Cristinei Neagu, precizând că absenţa jucătoarei va fi suplinită printr-o implicare mai mare în joc a handbalistelor Barbosa, Jovanovici şi Meiroşu. „Chiar şi fără Neagu aveam o echipă puternică, obiectivul nostru este în continuare să câştigăm ediţia din acest an a Ligii Campionilor. Sunt nevoit să fac câteva modificări în teren. Marija Jovanovici şi Alexandrina Barbosa vor avea responsabilităţi mai mari. Şi Adina Meiroşu va trebui să se implice mai mult, va avea un rol mai important în angrenajul formaţiei. Oltchim rămâne o echipă puternică. Fetele sunt un pic supărate, nu le-a prins bine accidentarea Cristinei, dar ne-am reluat normal antrenamentele, pentru că duminică ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă“, a afirmat tehnicianul danez citat de Mediafax. Vestergaard a mai spus că Neagu are susţinerea coechipierelor în perioada dificilă care va urma pentru ea, estimând perioada de indisponibilitate a jucătoarei la cel puţin şase luni. „Îmi pare rău pentru Cristina. Nu va mai putea continua în acest sezon. Am avut acest antrenament luni, un antrenament normal, şi dintr-o dată am văzut-o întinsă pe podea şi mi-am dat seama că nu e de bine. Toată echipa este alături de ea, toate fetele o susţin. Va trece printr-o nouă perioadă dificilă, şase luni cel puţin în afara terenului“, a adăugat Vestergaard. Ferencvaros e o echipă care în liga maghiară se află pe locul secund după Györ (14 victorii, un egal, un eşec). „Mă aştept la un meci foarte greu. Am încredere în echipa noastră şi, dacă jucăm aşa cum ne-am pregătit, cred că putem să câştigăm. Pierderea Cristinei Neagu este mare, mai ales că antrenorii au pregătit jocul gândindu-se că poate şi ea juca. Trebuie să acceptăm că Neagu este accidentată, că nu putem conta pe ea şi să dăm tot ce avem mai bun pe teren“, crede muntenegreanca Marija Jovanovici.

Nechita aşteaptă 3.000 de fani

Extrema dreapta a Oltchimului, Ada Nechita, spune că ea şi colegele sale nu mai au răbdare până la meciul de duminică: „Unguroaicele au o echipă omogenă, scheletul echipei lor naţionale. Cred însă că noi suntem peste ele la banca de rezerve. Ele nu contează decât pe un «şapte» de bază. Aşteptăm fanii să fie alături de noi şi le promitem că vom da totul pentru o victorie. Sunt sigură că vor fi 3.000 de oameni în tribune şi atmosfera va fi extraordinară. Sper să ne bucurăm împreună la final“. Nechita a lăsat să se înţeleagă că progresul tehnologiei medicale va grăbi revenirea Cristinei. „Accidentarea ei nu este aşa de gravă cum se spune. Sunt foarte multe jucătoare care au trecut de acest moment, inclusiv eu am avut trei operaţii de acest gen. Însă, tehnologia a avansat foarte mult şi te poţi recupera foarte repede, poţi reveni pe teren, dar este un moment dificil“. Preţul biletelor pentru acest meci variază între 40 şi 150 de lei. Ferencvaros va fi însoţită la Vâlcea de 200 de fani.

Programul Oltchimului

meciul 1: Oltchim – Ferencvaros, duminică, 3 februarie, ora 19.00; meciul 2: Krim Mercator – Oltchim, duminică, 10 februarie, ora 19.30; meciul 3: Oltchim – Zvezda Zvenigorod, sâmbătă, 16 februarie, ora 19.00; meciul 4: Zvezda Zvenigorod – Oltchim, sâmbătă, 2 martie, ora 17.00; meciul 5: Ferencvaros – Oltchim, sâmbătă, 9 martie, ora 16.00; meciul 6: Oltchim – Krim Mecator, duminică, 17 martie, ora 19.00
Toate partidele vor fi transmise în direct pe DigiSport 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS