3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Victoria cu Braşov ne obligă să învingem Ploieştiul

Burcea: Victoria cu Braşov ne obligă să învingem Ploieştiul

Antrenorul handbalistelor de la SCM Craiova se gândeşte deja la meciul următor, cu CSM Ploieşti, o „finală“ pentru cele două formaţii care luptă să părăsească subsolul Ligii Naţionale

Echipa feminină de handbal SCM Craiova este neînvinsă în 2013. Fetele lui Bogdan Burcea, aflate în subsolul clasamentului, au început anul în forţă şi au obţinut trei puncte importante din partidele cu două dintre cele mai valoroase echipe din Liga Naţională.
Mai întâi, Ildiko Barbu şi mai tinerele sale colege au remizat, în Polivalentă, cu vicecampioana din sezonul trecut, „U“ Jolidon Cluj.

Amariei – cu experienţa, Gogoriţă – cu „bombele“

Acest rezultat, dar şi transferul în Bănie al lui Carmen Amariei, una dintre cele mai bune jucătoare autohtone din ultimul deceniu, au adus miercuri, la Sala Polivalentă, peste 3.000 de craioveni. „Înarmaţi“ cu fulare alb-albastre, tobe şi steaguri, spectatorii au crezut, încă de când au păşit în sală, într-un rezultat mare al favoritelor. Carmen Amariei a reuşit în prima repriză să marcheze trei goluri, toate de la 7 metri, iar la pauză Craiova avea un avans de trei puncte. În partea secundă, braşovencele, conduse de pe margine de Mariana Târcă, şi-au revenit şi chiar au preluat conducerea, cu 16-15 (’39). Împinse de la spate de public, jucătoarele craiovene s-au mobilizat pe final şi au obţinut a doua victorie din acest sezon. Ultimele goluri, marcate de Alexandra Gogoriţă, de la distanţă, au fost decisive pentru stabilirea câştigătoarei. Un rol important l-a avut şi Carmen Amariei, care, din experienţă, a ştiut să ţină de minge cât mai multe secunde în ultimele secvenţe ale partidei, care au fost tensionate. Antrenorul Bogdan Burcea a ţinut să felicite întreaga echipă. „Felicit fetele, Gogo (Alexandra Gogoriţă -n.r.) a intrat pe final şi a fost omul meciului. Mâna ei şi-a spus cuvântul. Şi Carmen Amariei a fost utilă echipei, a pus umărul la obţinerea acestui rezultat, dar toate fetele au contribuit la victorie. Am prins acea zi fastă şi fericită de care aveam nevoie ca să câştigăm. Mulţumim, de asemenea, spectatorilor. Au fost fantastici“.

Gogoriţă: Avem nevoie de punctele cu Ploieşti

Euforia victoriei a trecut repede, iar staff-ul tehnic şi fetele se gândesc deja la meciul următor, cu CSM Ploieşti, o altă echipă din subsolul clasamentului. „Trebuie să tratăm serios jocul următor, cu Ploieşti, dacă vrem să ne îndepărtăm de retrogradare. Meciul cu Braşov ne obligă să facem o nouă partidă bună cu Ploieşti“, a adăugat Burcea. Şi Alexandra Gogoriţă a declarat că o victorie cu CSM Ploieşti este vitală: „Avem nevoie şi de punctele cu Ploieşti, de aceea trebuie să tratăm meciul cu seriozitate. Cât despre partida cu Braşov, aşteptam să intru, să ajut fetele. Le mulţumesc că au rămas în meci şi astfel golurile mele au devenit valoroase“.
Jocul SCM Craiova – CSM Ploieşti este programat luni, tot acasă, de la ora 17.30, şi va fi urmat de partida de baschet masculin dintre SCM-U Craiova şi Farul Constanţa.
Revenind la Carmen Amariei, jucătoarea a primit înainte de debutul meciului un tort, de la o fană a handbalului, în semn de bun venit, iar la final a poposit minute bune pe parchet pentru a face poze cu copiii.

Târcă – surprinsă de atmosferă, nu de SCM

Mariana Târcă, antrenoarea Coronei Braşov, a fost impresionată de atmosfera din sală: „Atmosfera a fost extraordinară, iar sala este senzaţională. Mi-aş dori şi eu să am parte la meciurile echipei noastre de aşa atmosferă. A fost un joc dominat de greşeli, de aceea a apărut şi închistarea, lipsa concentrării. Am ratat mult în contraatacuri de unu la unu. SCM Craiova nu ne-a surprins, ne aşteptam să ne dea o asemenea replică, dar nouă nu ne-a ieşit ce am pregătit la antrenamente“.
La finalul turului de campionat, SCM Craiova se află pe locul nouă, cu şapte puncte acumulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS