5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul judeţean, la Parchet

Fotbalul judeţean, la Parchet

Noua conducere a AJF Dolj a depus plângeri penale la Parchet, acuzându-i pe Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu de faptul că au condus abuziv forul, deşi nu mai erau în funcţii

Circul continuă în fotbalul mic din Dolj. La începutul lunii decembrie 2012, Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe au depus plângeri penale la Parchet şi la Secţia 2 Poliţie Craiova, contestând veridicitatea şi modul cum s-au desfăşurat alegerile din cadrul Adunării Generale a AJF Dolj din 25 februarie 2012, incriminând „un grup de iniţiativă condus de Silviu Bogdan“. După nici două luni, s-au inversat rolurile, noua conducere a AJF Dolj „întorcând“ plângerile penale la adresa lui Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe.
Noii diriguitori ai fotbalului mic au emis un comunicat pe site-ul frf-ajf.ro, în care aduc la cunoştinţă motivul în baza căruia au putut să-şi înceapă activitatea la AJF: „Prin sentinţa pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul nr. 14374/215/2012 la data de 10.07.2012, a fost admisă cererea, s-a luat act de modificarea actului constitutiv şi statutului conform Hotărârii Adunării Generale a asociaţiei din data de 25.02.2012 şi s-a dispus înscrierea în Registrul Special al Judecătoriei la data rămânerii irevocabile a prezentei încheieri, a modificărilor intervenite în conţinutul actului constitutiv şi a statutului, respectiv: – modificarea componenţei Comitetului Executiv al asociaţiei după cum urmează: Silviu Bogdan – în calitate de preşedinte, Oprescu Ion – în calitate de vicepreşedinte; Colţescu Sebastian – în calitate de secretar, Cazacu Corvin – în calitate de trezorier, Ezaru Marian – în calitate de membru; – modificarea componenţei comisiei de cenzori, după cum urmează: Camelia Curcă, Vladu Nicolae şi Nicola Sorin. Prin decizia nr. 2194/2012 pronunţată de Tribunalul Dolj a fost respins recursul fostei conduceri a AJF Dolj, astfel încheierea Judecătoriei Craiova rămânând definitivă şi irevocabilă. Ca urmare a pronunţării acestei sentinţe, noua conducere a AJF Dolj şi-a început efectiv activitatea în data de 7.12.2012, dată la care fosta conducere a asociaţiei a părăsit sediul“, se arată în prima parte a comunicatului semnat de Silviu Bogdan.

Acuze grave la adresa foştilor conducători

În cadrul buletinului informativ, preşedintele Silviu Bogdan explică motivele pentru care forul pe care îl conduce a depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova la adresa foştilor şefi ai AJF Dolj. „Domnii Neagoe Nicu şi Pătraşcu Ion Sorinel au fost suspendaţi de FRF pentru fals şi uz de fals la data de 14 septembrie 2011, pe o perioadă de doi ani, şi li s-a interzis desfăşurarea oricărei activităţi legate de fotbal. Totodată, conform hotărârii Comisiei de Disciplină a FRF din data de 30.11.2011, domnii Neagoe Nicu şi Pătraşcu Ion Sorinel au fost sancţionaţi cu penalitate sportivă de 15.000 de lei fiecare, iar AJF Dolj a fost sancţionată cu penalitate sportivă de 15.000 de lei. Concluzia este că, din cauza pasivităţii celor doi foşti conducători, AJF Dolj trebuie să plătească la FRF 15.000 de lei, iar cei doi trebuie să achite către FRF 30.000 de lei. Deşi nu mai au nici o funcţie în noua organigramă a AJF Dolj, domnii Neagoe Nicu şi Pătraşcu Ion Sorinel (preşedintele şi vicepreşedintele AJF până la data sentinţei mai sus amintite) au continuat să trimită adrese din partea asociaţiei către diferite instituţii, folosindu-se în mod ilegal de titulaturile de preşedinte şi vicepreşedinte al AJF Dolj, de antetul şi de ştampila asociaţiei. În acest sens, am formulat plângere penală împotriva lui Neagoe Nicu şi a lui Pătraşcu Ion Sorinel pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale. În ceea ce priveşte plângerea penală formulată de fosta conducere AJF în legătură cu Adunarea Generală a AJF din data de 25.02.2012, dosarul se află în faza de urmărire penală la Secţia 2 de Poliţie, dispunându-se începerea urmăririi penale împotriva unor autori necunoscuţi. Susţinerile celor doi foşti conducători ai AJF Dolj că pe numele lui Silviu Bogdan Cornel ar fi fost dispusă începerea urmăririi penale sunt total neadevărate. Până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestor plângeri penale, noua conducere a AJF Dolj este următoarea: Silviu Bogdan – în calitate de preşedinte, Oprescu Ion – în calitate de vicepreşedinte. Pentru aceste motive, vă comunicăm că orice sms, e-mail, adrese care vă sunt adresate de către orice persoană care nu mai face parte din conducerea AJF Dolj (aşa cum a fost prezentată mai sus) nu pot fi avute în vedere, pentru că sunt formulate de persoane care nu mai au nici un fel de funcţie în cadrul asociaţiei“, se mai arată în comunicatul semnat de Silviu Bogdan, ataşată fiind şi sentinţa Judecătoriei Craiova şi decizia Tribunalului Dolj, pronunţate în dosarul nr. 14374/215/2012.

Pătraşcu: Ei sunt infractorii, nu noi!

Fostul vicepreşedinte al AJF Dolj, Sorin Pătraşcu, s-a arătat indignat de acţiunea noii conduceri. „Nu-mi vine să cred ce au făcut! Atât timp cât ei au intrat abuziv în sediul clubului, fără a beneficia de un executor judecătoresc, în condiţiile în care noi ne aflam în concediu de odihnă legal, din 27.11.2012, nu cred că sunt îndreptăţiţi să depună plângere penală. Ei sunt infractorii, nu noi! Au pătruns prin efracţie şi au schimbat yalele, un lucru grav. Ce a făcut grupul condus de Silviu Bogdan este o infracţiune pentru care sunt cercetaţi în dosarul penal cu numărul 299/P/2012. Ei sunt infractorii şi tot ei strigă hoţii? Aşteptăm şi suntem siguri că justiţia va face dreptate. Se va face lumină mai devreme sau mai târziu şi noi vom reveni la AJF Dolj“, a comentat Sorin Pătraşcu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS