13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNa Li şi Azarenka îşi dispută trofeul la Australian Open

Na Li şi Azarenka îşi dispută trofeul la Australian Open

Na Li şi Victoria Azarenka se vor întâlni în finala feminină de la Australian Open, după ce au trecut în semifinale de Maria Sharapova, respectiv Sloane Stephens. Chinezoaica de 30 de ani a trecut lejer de a doua favorită a competiţiei, Maria Şarapova, în două seturi, scor 6-2, 6-2, şi va disputa a treia finală de Mare Şlem din carieră şi a doua la Australian Open, după cea pierdută în 2011 în faţa belgiencei Kim Clijsters.
De cealaltă parte, Victoria Azarenka (cap de serie numărul 1) a avut nevoie de 101 minute pentru a o învinge pe Sloane Stephens, cea care în sferturi o eliminase surprinzător pe Serena Williams. Azarenka s-a impus tot în două seturi (6-1, 6-4) şi are acum şansa să îşi apere trofeul câştigat la Melbourne în 2012. Azarenka şi Na Li s-au mai întâlnit până acum de nouă ori, jucătoarea din Belarus reuşind să obţină cinci victorii. Ultima dispută dintre cele două jucătoare a avut loc în octombrie 2012, la Istanbul, când Azarenka s-a impus în două seturi (7-6, 6-3). Meciul se va desfăşira sâmbătă, de la 10.30.

Djokovic, în finală

La masculin, Novak Djokovic (cap de serie numărul 1) s-a calificat en-fanfare în finală, după ce a obţinut o victorie zdrobitoare în faţa spaniolului David Ferrer (cap de serie nr. 4). Sârbul a avut nevoie de doar 89 de minute pentru a tranşa disputa, la capătul a trei seturi în care nu a cedat decât cinci game-uri (6-2, 6-2, 6-1). Djokovic a servit perfect şi a făcut un meci fără greşeală. Liderul mondial nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi, mai mult, nu i-a acordat spaniolului nici măcar o minge de break. În finală, Djokovic va da piept cu câştigătorul meciului dintre Andy Murray şi Roger Federrer.
Pagină realizată de
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS