10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLarisa Toma: Nu-mi place să pierd meciuri

Larisa Toma: Nu-mi place să pierd meciuri

Cea mai titrată baschetbalistă din lotul SCM-U Craiova spune că va face tot posibilul ca formaţia din Bănie să se califice în play-off-ul campionatului, deşi nu va fi deloc uşor

Larisa Toma, cea mai experimentată jucătoare din lotul echipei feminine de baschet SCM-U Craiova, a prefaţat, pentru GdS, confruntarea de astăzi de pe teren propriu, cu CSM Sportul Studenţesc Bucureşti. Meciul din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va începe la ora 14.00 şi este foarte important pentru cele două formaţii, care se află în luptă directă pentru accederea în play-off-ul Ligii Naţionale.
După 17 etape disputate, Craiova şi CSM Sportul Studenţesc au acelaşi număr de puncte, 21, fiind departajate la coşaveraj. SCM-U ocupă locul opt, ultimul calificant în play-off, iar bucureştencele se află pe locul zece, în timp ce pe locul nouă se află CS Olimpia Braşov.
Larisa Toma, jucătoare care la 38 de ani are un palmares impresionant, consideră că înfruntarea de astăzi va fi dificilă, dar că echipa sa poate să câştige. „Este meci greu cu CSM Sportul Studenţesc, iar miza este menţinerea în locurile de play-off. Noi suntem puţin obosite după meciul de la Timişoara, unde am mers în efectiv redus din cauza unor accidentări. La fel ca şi Timişoara, am aflat că şi echipa Sportul s-a întărit în pauza competiţională. Cu toate acestea, le-am învins în tur şi sper să câştigăm şi mâine“, a spus jucătoarea care măsoară 1,92 m. În istoricul confruntărilor, craiovencele au câştigat opt din cele nouă partide disputate, în turul acestui campionat SCM-U impunându-se cu scorul de 78-70.

Palmares impresionant

Jucătoarea are 200 de selecţii la naţionala României, trei titluri de campioană naţională cu MCM Târgovişte, un titlu de campioană cu ICIM Arad, cinci Cupe ale României. În 2010, baschetbalista a reuşit o triplă istorică cu ICIM Arad: campionat – Cupa României şi Liga Europei Centrale.
Larisa Toma a evoluat în acest sezon pentru SCM-U Craiova în 15 partide, cu o medie de 31 de minute, 9,2 recuperări şi 10,9 puncte.
Înainte de a ajunge la formaţia pregătită de Milan Nisic, jucătoarea şi-a trecut în CV multe formaţii (Târgovişte, Arad, Sfântu Gheorghe), a jucat la nivel înalt, dar nici acum, când nu se mai bate pentru campionat, cupă sau în competiţii europene, nu suportă să cedeze uşor: „În vară am fost conştientă că vin la o echipă care nu trage la titlu. M-am gândit că nu este o presiune aşa mare, este mai aprope de casă, eu locuind la Bucureşti. Chiar dacă nu mai joc aşa, la high-level, tot nu vreau să pierd meciuri, iar când se întâmplă aşa, mă enervez“.

„Nu am făcut stop cardio-respirator
la Timişoara!“

Larisa Toma a avut parte după meciul trecut, de la Timişoara, de un eveniment mai puţin plăcut. „Pe un site a apărut că am făcut stop respirator pe bază nervoasă, ceea ce nu este adevărat. Această ştire s-a răspândit repede şi s-au îngrijorat toţi cunoscuţii mei. Cu puţin înainte de finalul meciului am primit un cot în plex, nu am cerut schimbare deoarece mai erau câteva secunde de jucat, iar când am ajuns pe bancă am realizat că nu mai puteam respira. M-am întins câteva minute, apoi mi-am revenit. Nu am fost inconştientă nici o clipă. Dacă cineva poate face dovada unui stop cardio-respirator să o arate!“.

Baschetbaliştii joacă la „Odobleja“

După ce săptămâna trecută s-au întrecut cu elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ într-un joc demonstrativ desfăşurat la Sala „Voinţa“, astăzi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor continua acţiunile de promovare. Elevii lui Andelko Mandic se vor deplasa la Liceul „Ştefan Odobleja“, aflat în cartierul Sărari, unde de la ora 12.30 vor înfrunta în sala de sport a liceului echipa şcolii care are o bogată tradiţie în baschet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS