11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPolivalenta, raiul craiovenilor, infernul adversarilor

Polivalenta, raiul craiovenilor, infernul adversarilor

http:http://www.youtube.com/watch?v=wqEXPokEo90

Susţinuţi frenetic de câteva mii de spectatori, voleibaliştii şi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova nu au cunoscut înfrângerea în meciurile disputate în Polivalentă. Cel mai bun parcurs din istoria clubului se vede şi în clasament, oltenii fiind pe podium.

Sala Polivalentă din Craiova, redată publicului în luna noiembrie a anului trecut, le poartă noroc echipelor de la SCM-U Craiova, club finanţat de municipalitate. Voleibaliştii şi baschetbaliştii din Bănie au fost purtaţi de fiecare dată spre victorie de 3.000 sau chiar 4.000 de suporteri, un record pentru sporturile de sală din România.
Echipa masculină de baschet, pregătită de sârbul Andelko Mandic, a înregistrat cinci victorii din tot atâtea partide disputate (cu Miercurea Ciuc, BC Timişoara, Gaz Metan Mediaş, Timba Timişoara şi Giurgiu), iar adversarii viitori deja tremură când se gândesc la deplasarea în Bănie.
Când au fost nevoiţi să se mute în Sala „Ion Constantinescu“, pentru un singur meci, cel cu campioana CSU Ploieşti, Rade Dzambic şi colegii săi au părăsit terenul învinşi. Voleibaliştii craioveni au disputat două partide în Polivalentă, învingând două formaţii bucureştene, Dinamo şi CSM Agronomia.
Astfel, la trei luni de la redeschidere, Polivalenta este plină de viaţă şi de speranţă. S-a creat repede o „chimie“ între public şi jucători, care poate fi ilustrată de declaraţia unui fan: „Impresionant! Am ajuns să număr zilele până la următorul meci din Polivalentă!“.
Obişnuit cu performanţele din anii ‘80-’90 ale echipelor craiovene de volei şi handbal, cel mai inimos public din România savurează etapă de etapă victoriile a două echipe „pe val“ şi speră că în scurt timp oraşul nostru va reintra pe harta europeană a sporturilor de sală.
„Atmosfera este fantastică la meciuri, ca în anii ‘90, când Licu&Co. rupeau tot în cale. Şi atunci, şi acum echipele jucau la spectacol“, a spus Delia, nelipsită de la meciurile de dinainte de a arde Polivalenta, în 1994, dar şi de la cele de acum.

Jucătorii, copleşiţi
de susţinerea fanilor

Fie că sunt olteni, ardeleni, bănăţeni, moldoveni, sârbi, americani sau estonieni, sportivii de la SCM-U Craiova vibrează cu publicul craiovean şi după fiecare victorie mulţumesc fanilor pentru sprijinul oferit. „Am spus de multe ori că atmosferă ca la Craiova nu am văzut niciunde în ţară. Ne simţim valoroşi când suntem încurajaţi de câteva mii de suflete, copiii ne solicită autografe şi de aceea facem tot posibilul să jucăm cât mai bine şi cât mai spectaculos, să-i răsplătim pe fani. Eu cred că atitudinea contează foarte mult. Am mai jucat la Braşov şi în scurt timp am făcut ca din câteva zeci de spectatori să avem sala plină“, a spus „uriaşul“ Ionuţ Drăguşin, stâlpul apărării echipei de baschet, preferatul celor mici. „Vreau să ştiţi că vă iubim şi vă apreciem, iar fără voi nu am reuşi“, a postat pe un site de socializare responsabilul cu slam-dunk-uri, Travis Bureau, duminică seară după cea mai recentă victorie, cu CSS Giurgiu, scor 84-70 (24-17, 24-13, 22-21, 14-19). A fost prima victorie în prima ligă a craiovenilor în faţa formaţiei din Giurgiu. Şi s-a mai consemnat o premieră frumoasă. În ultimele minute de joc, pentru SCM-U Craiova s-au aflat pe parchet numai jucători români, toţi sub 23 de ani, Iulian Orbeanu, Cristian Corneanu, Andrei Damian şi Marius Ciotlăuş.
Baschetbaliştii i-au dedicat victoria managerului echipei, Marius Toma, care în ziua meciului și-a sărbătorit ziua de naştere. Urmează o deplasare la rivala de-o viaţă Dinamo Bucureşti, lunea viitoare, iar fanii vor avea puse la dispoziţie două autocare. Până atunci, baschetbaliştii continuă seria meciurilor demonstrative, iar mâine, de la ora 12.30, vor juca cu elevii Liceului „Ştefan Odobleja“.
Revenind la Polivalentă, aproape după fiecare joc, deşi părăsesc terenul învinşi, oficialii şi jucătorii echipelor adverse au remarcat atmosfera de vis pe care şi-ar dori-o oricine practică sport de performanţă.

Rezultatele de duminică

Baschet (m): SCM-U Craiova – CSS Giurgiu 84-70
SCM-U Craiova: Darko Habus (4 puncte), Ionuţ Drăguşin (15), LeVar Seals (3), Travis Bureau (10), Rade Dzambic (14). Au mai intrat: Nikola Djurasovic (22p), Reinar Hallik (12), Cătălin Petrişor, Iulian Orbeanu (3), Cristian Corneanu, Andrei Damian, Marius Ciotlăuş. Antrenor: Andelko Mandic.
Clasament Liga Naţională după 18 etape: 1. CSM Oradea (35p), 2. BC Mureş (31p), 3. BC Timişoara (31p), 4. CSU Ploieşti (31p), 5. SCM-U Craiova (31p), etc. Cele patru echipe cu acelaşi punctaj sunt departajate de coşaveraj.
Volei (m): SCM-U Craiova – CSM Agronomia Bucureşti 3-0
SCM-U Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Teodor Milotin, Nicuşor Ghionea, Ştefan Romanescu, Bogdan Bratosin şi Vladimir Jovic (libero). Au mai jucat: Dan Borota şi Filip Todor. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru.
Clasament după 12 etape: 1. Tomis Constanţa (29p), 2. SCM-U Craiova (24p), 3. Unirea Dej (23p), etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS