7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVolei (f) - România şi-a aflat adversarele din Liga Europa

Volei (f) – România şi-a aflat adversarele din Liga Europa

Naţionala de volei feminin a României va evolua în ediţia din 2013 a Ligii Europa în grupa A, din care mai fac parte formaţiile Turciei, Bulgariei şi Ungariei, informează Digi Sport. Ediţia din 2013 din Liga Europa la feminin are doar 8 echipe la start. România a fost repartizată în grupa A, cu Turcia, Bulgaria şi Ungaria, iar în grupa B vor juca Germania, Serbia, Israel şi Belgia. Competiţia se va derula sub formă de turnee, găzduite de fiecare participantă. La turneul final este calificată direct Bulgaria, în calitate de ţară organizatoare, iar ei i se vor alătura echipele de pe primul loc din fiecare grupă, plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund. Dacă Bulgaria va ocupa unul din primele două locuri din grupa A, la turneul final se vor califica formaţiile de pe primele două poziţii din fiecare grupă.

Turneele preliminare vor avea loc după următorul program: 13-16 iunie (în Turcia şi Belgia), 20-23 iunie (Ungaria şi Serbia), 27-30 iunie (România şi Germania) şi în 4-6 iulie (Bulgaria şi Israel).

Turneul final va avea loc în Bulgaria, între 11-14 iulie, locaţia nefiind încă decisă.

La masculin, echipa României nu va participa, iar ediţia din 2013 are la start 12 echipe, împărţite astfel: Slovacia, Belgia, Austria, Danemarca (grupa A), Spania, Cehia, Muntenegru, Ungaria (B), Turcia, Portugalia, Israel şi Belarus (C).

Turneul final va avea loc la Bursa (Turcia), pe 13-14 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS