9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa s-a transformat în Municipal Craiova

CS Apa s-a transformat în Municipal Craiova

Divizionara C va evolua, cel târziu din sezonul viitor, sub o nouă denumire, una prin care oficialii clubului speră să-i apropie pe suporterii fotbalului craiovean

Promovată în Liga a III-a, CS Apa Craiova continuă transformările. Din dorinţa de a-şi apropia iubitorii fotbalului din Bănie, oficialii clubului care evoluează pe stadionul „Extensiv“ au decis să schimbe numele echipei, astfel că, începând din acest an, formaţia antrenată de Ionel Luţă va purta titulatura de Asociaţia Municipal Craiova. „Hotărârea a fost luată în cadrul ultimei Adunări Generale, care are în componenţă salariaţi ai Companiei de Apă Oltenia, în speţă ingineri care sunt membri cotizanţi. Era normal să ţin cont de dorinţele colegilor mei, pe care îi respect şi îi stimez, mai ales că ne ajută necondiţionat, după posibilităţi, într-o perioadă în care sportul suferă enorm la nivel de ţară. Echipa are fundaţia în Compania de Apă Oltenia, care prestează servicii către populaţia municipiului Craiova, aşa am ajuns să ne gândim la denumirea de Municipal Craiova, având speranţa să-i atragem totodată pe cetăţeni la stadion. Are o rezonanţă puternică această denumire şi punctez că nu are nici o legătură cu Universitatea Craiova. Nu şi-a propus să-i ia locul în inimile suporterilor. Clubul trăieşte din sponsorizări şi nu are nici o legătură cu municipalitatea. Nu ia nici un ban de la autorităţile locale, dar, dacă acestea vor dori vreodată să ne ajute, nu este nici un fel de problemă“, a explicat preşedintele executiv al grupării alb-albastre, Dorel Grigorie, pentru GdS. „Ştiu că regulamentul spune că, dacă se schimbă denumirea, nu mai poţi promova trei ani, dar nu e chiar aşa, sunt destule portiţe, plus că la cum se retrag echipele din campionate e posibil să ne invite chiar federaţia să jucăm în eşalonul secund. Obiectivul nostru din acest an nu este promovarea, ci supravieţuirea în Liga a III-a şi crearea unei echipe competitive“, a completat oficialul echipei craiovene.

„Vom solicita federaţiei să jucăm sub noua denumire chiar din retur“

Directorul sportiv delegat al Municipal Craiova, Ion Mihai, a punctat că mai sunt doar mici detalii de pus la punct şi că speră ca trupa lui Ionel Luţă să evolueze sub noua denumire chiar din retur. „Am muncit puţin pentru schimbarea aceasta de denumire, dar acum este totul în ordine. Am făcut şi noile ştampile, am luat un nou CIF (Certificat de Identitate Fiscal – n.r.), trebuie să mai merg în zilele următoare la Ministerul Tineretului şi Sportului ca să facem un alt CIV (Certificat de Identitate Sportiv – n.r.), dar şi la OSIM, pentru înregistrarea noii mărci, noii embleme. De asemenea, vom solicita FRF-ului să jucăm sub noua denumire chiar din retur, iar pentru asta voi merge foarte curând la Biroul Juridic Afilieri ca să anunţ schimbarea de denumire. În mod normal, este posibil să evoluăm cu noua denumire în partea a doua a campionatului, dar certitudinea o vom avea după vizita la FRF. Nu este însă nici o problemă dacă jucăm returul tot sub numele de CS Apa“, a declarat directorul sportiv, Ion Mihai, pentru GdS.

Florin Dumitru, noul director de imagine
şi marketing

Transformarea CS Apa în Municipal Craiova nu este singura noutate de la echipă, şi staff-ul administrativ a suferit o modificare. O fire foarte activă, Florin Dumitru nu se va rezuma doar la pregătirea portarilor craioveni, ci se va ocupa şi de imaginea şi de marketingul grupării alb-albastre. „După ultima şedinţă pe care am avut-o cu ceilalţi membri, am decis să dezvoltăm o nouă strategie de a atrage fonduri, cu ajutorul cărora să creăm o echipă cât mai performantă, cu jucători valoroşi. În acest sens, cunoscându-i calităţile lui Florin Dumitru, am decis să-l numim director de imagine şi de marketing, rămânând să antreneze şi portarii, marea lui pasiune“, a spus Dorel Grigorie. „În privinţa lotului, nu sunt multe de spus la ora aceasta, ci după reunirea echipei, care va avea loc pe 15 ianuarie. Trebuie să vedem cine vrea să continue alături de noi, cine nu, apoi vom încerca să stabilim scheletul echipei şi să transferăm jucători. Vrem să «repatriem» fotbalişti craioveni sau din apropiere, de valoare. Ne interesează în mod deosebit cei care sunt liberi de contract şi vom fi atenţi şi cu cei care vor veni în probe, dar totodată vom încerca să împrumutăm şi jucători care evoluează mai puţin la divizionare secunde”, a încheiat Dorel Grigorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS