22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCirc maxim în fotbalul judeţean

Circ maxim în fotbalul judeţean

Fotbalul mic din Dolj a intrat într-o situaţie comico-tragică, pentru că cele două conduceri, una suspendată, cealaltă aleasă, continuă disputa pentru scaunul AJF

Că oltenii sunt încăpăţânaţi şi duc totul la extrem când îşi doresc ceva nu-i o noutate, dar parcă situaţia de la AJF Dolj tinde să devină comico-tragică. E arhicunoscută disputa dintre Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu cu Silviu Bogdan pentru conducerea AJF Dolj, dar confruntarea a ajuns chiar în penal, pe numele ultimului fiind depuse mai multe plângeri.
„Subsemnaţii Neagoe Nicu, în calitate de preşedinte al AJF Dolj, şi Pătraşcu Ion Sorinel, în calitate de vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, vă informăm că în urma documentelor false depuse la Judecătoria Craiova privind aşa-zisa Adunare Generală organizată la data de 25.02.2012 de un grup de iniţiativă, condus de Bogdan Silviu, în urma plângerii penale depuse pe 19.07.2012 de AJF Dolj, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus începerea urmăririi penale însă din data de 19.11.2012, conform adresei nr. 8895/10.12.2012, anexată alăturat, adresă din care reies următoarele infracţiuni de fals: două tabele nominale cu delegaţii participanţi, mandate false, alte persoane decât cele care figurează în înscrisuri. Şi, totuşi, în aceste condiţii, un grup de persoane condus de Silviu Bogdan şi Ezaru Marian, având la bază doar o hotărâre judecătorească obţinută prin falsurile mai sus-menţionate, fără a beneficia de temei legal, fără a fi solicitată conducerea AJF Dolj de un executor judecătoresc, conform legii în vigoare, a pătruns prin efracţie în sediul AJF Dolj pe 7.12.2012 şi pe 11.12.2012, distrugând încuietorile celor trei uşi, înlocuind yalele la birouri şi intrând în posesia unor documente secrete şi nesecrete aflate în fişete şi în casieria unităţii, fără a fi însoţiţi de un executor judecătoresc, în condiţiile în care tot personalul AJF Dolj se afla în concediul de odihnă. Pentru aceste abateri, avocatul AJF Dolj, Oane Bogdan, a sesizat organele de poliţie şi totodată s-au depus plângeri atât la Secţia 2 Poliţie Craiova, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru pătrundere în mod abuziv în sediul instituţiei, fără executor judecătoresc. De asemenea, în baza aceleiaşi hotărâri neînsoţite de titlul executoriu, au confecţionat alte ştampile cu sigla AJF Dolj, înşelând vigilenţa lucrătorilor OTP Bank, unde au schimbat semnăturile în bancă, aceste aspecte fiind deosebit de grave. Pentru toate aceste infracţiuni s-au depus plângeri penale şi informări la Poliţie, Parchet, Federaţia Română de Fotbal, Comisia Centrală a Arbitrilor, OTB Bank, ministerul de Interne şi IPJ Dolj“, se arată în comunicatul remis GdS.
Ca o completare, Sorin Pătraşcu a afirmat că astăzi are loc prima înfăţişare la un proces intentat de AJF Dolj, în care se contestă veridicitatea hotărârilor luate în cadrul Adunării Generale din 25.02.2012. Acest lucru a fost posibil ca urmare a unei plângeri depuse de Ion Băluţă, preşedintele clubului Avântul Rast, care susţine că nu a fost prezent la AG şi că în locul său a votat, în calitate de preşedinte, Mituleţu Florin, din Calafat.

„Ei nu mai au nici o treabă cu AJF Dolj“
 
Replica lui Silviu Bogdan este la fel de dură, preşedintele ales pe 25 februarie 2012 neînţelegând din ce calitate emit comunicate de presă Nicu Neagoe şi Sorin Pătraşcu. „Ştiu că au depus mai multe plângeri penale, dar nu înţeleg din ce calitate, pentru că ei nu mai au nici o treabă cu AJF Dolj. Hotărârea Judecătoriei Craiova este definitivă şi irevocabilă, iar eu şi echipa mea conducem legal AJF Dolj. Ei nu mai reprezintă nimic în fotbalul doljean, fiind suspendaţi de FRF pentru fals şi uz de fals pentru doi ani şi amendaţi cu 15.000 de lei fiecare. Fiind suspendaţi, ei nu au adus la cunoştinţă membrilor afiliaţi ceea ce se întâmplă la AJF, luând întotdeauna hotărâri fără aprobarea lor. Practic, acest AJF l-au considerat o proprietate personală“, a spus Silviu Bogdan, comentând şi acuzele de intrare prin efracţie: „Având o hotărâre judecătorească irevocabilă (pronunţată de Tribunalul Dolj pe 22 noiembrie 2012 – n.r.), aveam tot dreptul să începem activitatea. Menţionez că noi i-am notificat înainte pentru a preda gestiunea, iar răspunsul lor a fost negativ. În plus, nu s-a început nici o urmărire penală împotriva mea şi nici a colaboratorilor mei. Comunicatul dat de ei nu redă în totalitate adevărul, adresa Parchetului către cabinetul de avocatură care îi reprezintă spunând foarte clar că s-a început urmărirea penală asupra unor «autori necunoscuţi», nicidecum împotriva mea. În privinţa OTP Bank, ei nemaiavând nici o calitate, Biroul Executiv al AJF Dolj a decis să se schimbe specimenul la bancă, asta pentru ca activitatea să se poată derula în cele mai bune condiţii. Ei pot veni acum şi la serviciu, pentru că noi le-am trimis preaviz deja. Neagoe şi Pătraşcu şi-au făcut nişte contracte pe perioadă nedeterminată, crezând că vor stăpâni fotbalul doljean pe viaţă, dar nu e chiar aşa. Acţiunile pe care le fac ei acum sunt ale unor oameni disperaţi, care încearcă să inducă în eroare opinia publică, dar în curând o să cerem un audit şi o să vadă lumea ce fel de activitate au desfăşurat ei în toţi aceşti ani“.

„Nu era nevoie de executor judecătoresc“

Pentru a lămuri lucrurile, ne-am adresat unui avocat al Baroului Dolj, neimplicat în acest conflict. După ce i-am prezentat întreaga „poveste“, Iulius Marius Ilie a explicat că în acest moment Silviu Bogdan nu a încălcat legea şi este oficial preşedintele AJF Dolj.
„Legea este lacunară şi a prevăzut doar situaţiile în care predarea «ştafetei» se face în mod paşnic şi civilizat. După toate aparenţele, noua conducere are dreptate, pentru că are acea hotărâre irevocabilă. Dacă Nicu Neagoe «întoarce» decizia de suspendare dictată de FRF, atunci poate încerca, pe calea unei revizuiri, hotărârea judecătorească ce consfinţeşte noua conducere. Silviu Bogdan nu avea nevoie de executor judecătoresc ca să intre în sediul AJF, abuzul este din partea fostei conduceri. De asemenea, noua conducere, în baza hotărârii respective, avea tot dreptul să schimbe semnătura din bancă. Orice plângere presupune efectuarea de cercetări penale şi abia dacă sunt indicii se dispune ulterior urmărirea penală. Nu cred că este cazul aici“, a declarat avocatul Iulius Marius Ilie, pentru GdS.
 
Fiecare cu site-ul lui
 
Pentru jucătorii şi arbitrii din judeţ, nedumerirea este cu atât mai mare cu cât fiecare „tabără“ controlează câte un site şi-l alimentează cu comunicate care se bat cap în cap. Site-ul clasic, cu care este obişnuită toată lumea, ajfdolj.com, îi înştiinţează pe „fluieraşi“ că prima şedinţă din 2013 va avea loc joi, 24 ianuarie, la ora 18.00. Fireşte că este făcută şi menţiunea că „orice altă convocare a altor persoane în afară de preşedintele CJA Dolj, Nicu Ionescu, este nestatutară şi neregulamentară“.
De partea cealaltă, Silviu Bogdan anunţă că noul site al fotbalului din Dolj este frf-ajf.ro şi că „tot ce apare pe site-ul www.ajfdolj.com nu este valabil“. De asemenea, pe noul site „tronează“ un comunicat care îi vizează pe arbitri. „În data de 11.01.2013, ora 18.00, în aula Facultăţii de Mecanică va avea loc prima întâlnire a Comisiei de Arbitri Dolj, în vederea stabilirii programului pentru partea a doua a sezonului 2012-2013. Prezenţa este obligatorie pentru toţi arbitrii de lot divizionar, categoria I, categoria II, stagiari“, se arată în comunicatul semnat de preşedintele CJA Dolj, Marian Ezaru.
Din câte se pare, arbitrii doljeni au luat act de notificarea apărută pe noul site. „Mă iau după comunicatul făcut de noua conducere“, a spus Marius Pavel, arbitru judeţean, în timp ce colegul acestuia, Ionişor Fugaru, a fost la fel de prompt: „O să mă prezint la adunarea de pe 11 ianuarie, pentru că am înţeles că domnul Silviu Bogan are o hotărâre judecătorească. Înainte, o să fac o vizită la sediul AJF, ca să mă conving că Silviu Bogdan este preşedinte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS