6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii tricolori trag tare pentru calificare

Handbaliştii tricolori trag tare pentru calificare

Jucătorii echipei de handbal tineret a României se antrenează zilnic în Sala Polivalentă din Craiova pentru a fi în formă la debutul preliminariilor Campionatului Mondial. Turneul se va desfăşura în Bănie, între 4 şi 6 ianuarie, iar România va lupta cu Turcia, Israel şi Rusia pentru singurul loc ce asigură calificarea la turneul final.

Naţionala de handbal masculin tineret a României se află de o săptămână în pregătire la Craiova, selecţionerul Leonard Bibirig supunându-şi elevii chiar şi la câte două antrenamente zilnic, pentru a fi în formă maximă la startul preliminariilor Campionatului Mondial, ce vor avea loc în Sala Polivalentă din Craiova, în perioada 4-6 ianuarie. Echipa de handbal masculin tineret a României (Under 21) face parte din grupa a 7-a alături de Rusia, Turcia şi Israel, iar câştigătoarea grupei se va califica la turneul final.
Pe lângă antrenamentele zilnice, cei 18 componenţi ai lotului tricolor au mers zilele trecute la mall pentru a populariza evenimentul, deoarece îşi doresc să aibă cât mai mulţi spectatori la meciuri.
În seara de Crăciun, jucătorii împreună cu staff-ul tehnic au avut parte de o masă festivă.
„Am petrecut Crăciunul ca o adevărată echipă, ca un grup unit. Am avut parte de o masă festivă. Noi am venit la Craiova să ne facem treaba. Este o presiune imensă, dar sperăm ca la sfârşit să sărbătorim calificarea“, a spus jucătorul Demis Grigoraş, citat de Digi 24 Craiova. Colegul său, Albert Cristescu, speră ca sacrificiul de a petrece Sărbătorile departe de cei dragi să fie încununat de succes: „Era mai bine să-l facem în familie, dar a fost ceva de nedescris acum. Fiecare în viaţă, o dată cu trecerea anilor, dă peste situaţii noi. Suntem foarte motivaţi şi cred că o să iasă totul perfect“. Un alt component al lotului, Florin Baican, a spus că le-a făcut urări celor dragi prin telefon: „Am făcut o masă, am mâncat împreună, iar cu familia am vorbit la telefon, ne-am urat Sărbători fericite. Suntem convinşi că toată lumea vrea să ne calificăm şi se pune o mare presiune pe noi. Încercăm să ne facem treaba, să jucăm cum ne-am pregătit până acum şi să câştigăm cele trei meciuri“.

Liber doar de Revelion

La fel ca de Crăciun, la trecerea dintre ani, jucătorii tricolori nu vor avea prea mult liber. Se vor antrena şi pe 31, dar şi pe 1 ianuarie.
„Avem liber doar de Revelion. Suntem conştienţi că ne aflăm în faţa unui turneu greu, în care din patru echipe va merge la turneul final una singură. Orice pas greşit costă şi sperăm să nu facem noi paşi greşiţi. În orice competiţie este presiunea rezultatului, dar sperăm că, cu ajutorul publicului, care am vrea să fie în număr mare la meciuri, să ne îndeplinim obiectivul, calificarea. Momentan mai apar mici probleme, cum ar fi contracturi musculare sau tendinite, dar sperăm ca până la ora jocului să le rezolvăm“, a spus antrenorul principal al lotului, Leonard Bibirig.
În prima partidă, România va juca contra Turciei pe 4 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă. Pe 5 ianuarie, reprezentativa ţării noastre va înfrunta Rusia (ora 11.30), principala contracandidată la calificare, iar ultimul meci îl va disputa cu Israelul, pe 6 ianuarie, de la ora 12.00. Toate cele trei meciuri vor fi transmise în direct de Digi24 Craiova.
Delegaţiile celorlalte ţări vor ajunge în Bănie pe 3 ianuarie.
Intrarea la turneul preliminar se va face pe bază de bilet, care va costa 7 lei (două meciuri pe zi) sau 5 lei (un singur meci) şi care se poate achiziționa de la casele de bilete ale Sălii Polivalente.

Programul competiţiei

Vineri 4 ianuarie
15.30 Rusia – Israel
18.30 România – Turcia
Sâmbătă 5 ianuarie
11.30 România – Rusia
14.00 Turcia – Israel
Duminică 6 ianuarie
10.00 Rusia – Turcia
12.00 România – Israel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS