22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe anunţă revirimentul la Severin

Se anunţă revirimentul la Severin

Noul staff administrativ al grupării oltene a anunţat schimbări majore pentru perioada imediat următoare pentru că se încearcă menţinerea pe prima scenă

Colaborarea cu grecii de la Olympiakos Pireu o va scoate pe CS Turnu Severin din mocirlă, acesta a fost mesajul trimis de noul staff al oltenilor. Managerul clubului, Stathis Smyris, şi cu directorul de marketing Nikos Koropoulis au susţinut o conferinţă de presă cu puţin timp înainte de Crăciun, în care au explicat cum vor să arate gruparea de la Dunăre în viitorul apropiat.
„Muncim de trei săptămâni la echipă şi ştim totul despre situaţia de la club. Lumea se întreabă cine suntem şi de ce am venit aici. Avem experienţă de peste 20 de ani în marketing şi publicitate, în special marketing sportiv. Firma mea chiar se ocupă de o echipă de baschet din prima ligă a Greciei, iar din acest moment vom manageria şi CS Turnu Severin. Trebuie să schimbăm organizarea clubului, în cel mai scurt timp posibil. Noi nu suntem investitori. Noi vom administra clubul, vom atrage sponsori pe care îi ştim deja, cu care colaborăm. Avem un plan pe trei ani, iar pentru început trebuie să eliminăm datoriile clubului. În acest sezon ne dorim să rămânem în prima ligă, apoi ca în fiecare an să scoatem doi-trei jucători de valoare, pe care să-i vindem“, a spus Koropoulis, conform Prosport. „E păcat să ai un oraş de peste 100.000 de locuitori, cu un stadion frumos, de 20.000 de locuri, iar tribunele să fie goale. Vom elabora un plan de marketing, pentru atragerea publicului. Nu se vor mai vinde bilete la colţ de stradă, dintr-o maşină, ci din spaţii special amenajate şi chiar on-line, de pe noul site al clubului. Nimeni nu va mai intra însă gratis. Toată lumea trebuie să-şi plătească biletul. Eu l-am plătit de fiecare dată când am venit la stadion. Am văzut că e plin de bannere în incinta arenei, dar acele firme dau câţiva lei la echipă sau nu pun la dispoziţie mijloc de transport la meciurile din deplasare“, a completat Koropoulis.

„Vrem să avem
un club sănătos
din punct de vedere
economic“

Managerul echipei, Stathis Smyris, a afirmat că proiectul este bine pus la punct şi că se va pune mare accent pe centrul de copii şi juniori de la Dunăre. „Vrem să creăm ceva de la început, în cel mai profesionist mod posibil. Nu vom aduce 12 jucători greci, ci vrem să avem o echipă cu fotbalişti mehedinţeni şi din zona Olteniei. Nu vom oferi salarii foarte mari. Vor veni bineînţeles şi vreo cinci jucători greci. Avem deja corespondenţă cu Olympiakos în privinţa unei colaborări. În următoarele trei luni vom achita toate restanţele către jucătorii actuali. Peste şase luni vrem să avem un club sănătos din punct de vedere economic. Vom acorda atenţie grupelor de copii şi juniori, vom face o academie şi echipă de tineret. Vom merge în şcoli. E foarte important să avem în continuare o colaborare cu Primăria Severin“, a precizat Smyris, anunţând totodată şi primii jucători transferaţi: Moustakis Nikolaos (22 de ani), Biris Alexandros (26 de ani) şi Konstantinidis Giorgos (19 ani).
În cadrul aceleiaşi întrevederi cu presa, oficialii clubului severinean au oficializat numirea lui Alexios Alexandris în funcţia de antrenor principal, „secunzi“ urmând să rămână Jerry Gane şi Tibi Lung. Reunirea echipei nu va mai avea loc pe 14 ianuarie, ci pe 9 ianuarie.
După 19 etape, CS Turnu Severin ocupă locul 17 în clasamentul Ligii I, având doar 12 puncte, iar majoritatea jucătorilor, neplătiţi de cinci luni, au fost declaraţi liberi de contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS