10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea face echipă de fotbal doar în anumite condiţii

Badea face echipă de fotbal doar în anumite condiţii

După ce a primit de la minister aprobarea pentru reînfiinţarea secţiei de fotbal la CS Universitatea Craiova, Pavel Badea a spus că va înscrie echipa în campionat dacă va exista finanţare pentru a se face performanţă şi dacă primăria va pune la dispoziţie stadionul „Ion Oblemenco“

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a reaprins în inimile suporterilor „alb-albaştri“ o speranţă, după ce în urmă cu câteva zile a anunţat că i-a fost aprobată cererea de reînfiinţare a secţiei de fotbal în cadrul clubului pe care-l conduce.
Fostul căpitan al echipei de fotbal Universitatea Craiova a declarat pentru GdS că abia la a şaptea încercare cei de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) i-au aprobat cererea. „De şase ori am încercat la minister să redeschidem secţia de fotbal la CS Universitatea Craiova. A şaptea oară a fost cu noroc, în sensul că au înţeles specificul zonei noastre, potenţialul zonei, trăirile. Doar noi avem secţie de fotbal acum dintre toate cluburile universitare. Fotbalul consumă foarte mulţi bani, iar noi ne-am luat angajamentul ca această secţie de fotbal să fie susţinută cu resurse extrabugetare: din sponsorizări, vânzarea de bilete etc. Numai aşa am obţinut acceptul, cu această obligativitate“.

„Am vrut o echipă care să se identifice cu numele de Universitatea Craiova“

Badea a dezvăluit ce l-a determinat să facă secţie de fotbal la clubul din Bănie: „Eu şi cu domnul Corneliu Andrei Stroe, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Universitatea Craiova, am luat această decizie când echipa de fotbal din Craiova a dispărut, a fost dezafiliată. Doar după ce am simţit că nu mai există posibilitatea ca echipa să funcţioneze am luat această decizie. Nu vrem decât să dăm drumul la o echipă pentru craioveni, dar ei doresc să se identifice cu numele de Universitatea Craiova. De fapt, este clubul-mamă, înfiinţat în 1948, care până în 1992 a obţinut toate performanţele sub titulatura de CS Universitatea Craiova. Cei care au luat echipa în urma ieşirii secţiei de fotbal din cadrul CS Universitatea s-au numit FC Universitatea Craiova. Ei pot emite pretenţii pentru perioada de după 1992“.
Fostul fotbalist, care este şi consilier local, va accepta ca echipa să fie înscrisă în campionat doar în anumite condiţii. „Mă implic în proiect pentru a da drumul la echipa de fotbal dacă vom avea resurse financiare asigurate pentru a face performanţă şi stadionul «Ion Oblemenco» pus la dispoziţie din parte Primăriei şi Consiliului Municipal Craiova. Acestea sunt două deziderate imperativ necesare pentru a putea da drumul la o echipă care să se identifice cu pretenţiile, cu ceea ce doresc oamenii de la echipa de fotbal. Nu facem concurenţă nimănui şi chiar punctez: în cazul în care altcineva poate da drumul sub această titulatură, Universitatea Craiova, noi facem un pas înapoi“, a punctat Badea pentru GdS.

Loredana Dinu, performera clubului

Revenind la secţiile deja active din cadrul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, declarat în cadrul Galei Sportului Doljean drept „cel mai bun manager“ din sport, a spus că anul 2012 a fost unul dintre cei mai buni.
„După mult timp am trimis un sportiv la Jocurile Olimpice, pe spadasina Loredana Dinu, iar locul şase obţinut de ea la echipe este cel mai bun rezultat al clubului. Totodată, este anul în care secţiile înfiinţate acum doi ani în cadrul clubului, karate, judo, lupte, au confirmat. Pe de altă parte, chiar dacă suntem club de seniori, am încercat să le oferim câtorva juniori valoroşi condiţii de a face performanţă. În relaţia cu antrenorii, eu nu mă bag peste ei. Decizia le aparţine pe ceea ce înseamnă selecţie, resurse financiare. Dacă îndeplinesc obiectivele au asigurată în continuare finanţarea, dacă nu, vor lua alţii banii. Este concurenţă lunară. Într-un clasament al rezultatelor, secţia de orientare e de departe pe locul unu. Urmează scrima, karate, atletism, lupte, judo“.
Badea a mai spus că numai cu ajutorul sponsorilor a reuşit să păstreze la club cei mai valoroşi sportivi: „Căutăm sponsori, iar unii vin alături de noi. Deşi legea e foarte dificilă, are o mică portiţă care le dă posibilitatea să-şi scadă din cheltuieli. Peste 20 la sută din buget este din sponsorizări. În 2012, sportivii cei mai valoroşi au fost susţinuţi în mare parte din sponsorizări, Loredana Dinu, Ioana Doagă şi alţi. Avem rezultate care ne menţin în primele trei cluburi universitare din ţară“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS