9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Drăguşin şi-a pus la punct fosta echipă

Ionuţ Drăguşin şi-a pus la punct fosta echipă

Pivotul de la SCM-U Craiova a contribut din plin la victoria oltenilor în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş, scor 82-68. Drăguşin a reuşit cel mai bun meci al său în acest sezon chiar în faţa echipei de la care s-a transferat în Bănie.

Pentru a treia oară în acest sezon, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a reuşit să aducă, marţi seară, în tribunele Sălii Polivalente, 4.000 de spectatori. Jucătorii lui Andelko Mandic nu şi-au dezamăgit fanii şi au obţinut încă o victorie mare, de această dată „victima“ fiind formaţia Gaz Metan Mediaş. Oltenii s-au impus la o diferenţă de 14 puncte, scor 82-68 (19-11, 20-17, 21-18, 22-22), la capătul unei partide pe care au dominat-o de la cap la coadă.
Pentru pivotul oltenilor Ionuţ Drăguşin, partida a avut o însemnătate aparte, deoarece era primul joc împotriva echipei de la care s-a transferat în Bănie. Ionuţ a intrat în teren motivat şi a avut o evoluţie de excepţie, reuşind cea mai bună evoluţie a sa în acest sezon. În 35 de minute de joc, cel mai
înalt jucător din campionatul intern a reuşit 22 de puncte, 14 recuperări, o intercepţie şi patru capace, dominând jocul sub ambele panouri, atât defensiv, cât şi ofensiv. Spre deosebire de alte partide, Drăguşin nu a faultat decât o dată.
Jucătorul care luna trecută a împlinit 27 de ani a vorbit ieri, pentru GdS, despre partida cu „găzarii“, mulţumindu-le suporterilor craioveni pentru susţinere. Ionuţ recunoaşte că aştepta momentul revanşei încă de când s-a transferat în Bănie: „Victoria în faţa Mediaşului şi evoluţia mea bună au fost o revanşă a mea pe care o aşteptam de când am venit la Craiova. Mi-am dorit foarte tare să câştigăm. La cât de determinat am jucat, la o fază m-am ciocnit cu un adversar şi amândoi ne-am ales cu bandaj la cap“.

„Sunt fascinat de fani“

Pivotul a mulţumit publicului craiovean, care a creat o atmosferă incendiară în Polivalentă: „Sunt fascinat de ceea ce se întâmplă la Craiova. Am spus că vin aici să joc în Polivalentă, dar nu am crezut niciodată că fanii ne pot susţine cum au făcut-o“.
Ionuţ va profita de cele câteva zile libere de Sărbători pentru a merge la Bucureşti, la familie: „S-a acumulat oboseala pentru că avem un lot destul de restrâns, iar în cele câteva zile libere voi profita pentru a fi alături de familie. Voi merge la Bucureşti, unde mă aşteaptă soţia, care este însărcinată în şapte luni. Apoi vom reveni cu toţii cu forţe proaspete, pentru că va urma un retur de foc“.
Drăguşin a fost implicat în acţiuni de promovare a evenimentului. Sâmbătă a mers la mall să împartă invitaţii, iar marţi seară, în pauza meciului, a îmbrăcat, pentru câteva minute, costumul alb-albastru de Moş Crăciun şi a adus saci cu cadouri pentru 300 de copii cu probleme. „Nu am mai fost niciodată în rolul lui Moş Crăciun. Am „gustat“ momentul şi la meci, şi la mall“, a conchis pivotul naţionalei României.

Urmează derbiul
cu liderul Oradea

De la SCM-U Craiova s-a mai remarcat Rade Dzambic, principalul marcator, cu 26 de puncte, 5 recuperări şi 10 pase decisive. Ceilalţi jucători trimişi în teren de tehnicianul sârb Andelko Mandic au fost: Darko Habus (10 puncte), LeVar Seals (12 puncte), Travis Bureau (8 puncte), Iulian Orbeanu şi Nikola Djurasovic (2 puncte). Pe foaia de joc au mai fost înscrişi: Cristian Corneanu şi Cătălin Petrişor.
După încă un meci mare, în care a trecut, în premieră, de Gaz Metan Mediaş, după ce runda trecută realizase acelaşi lucru în faţa celor de la „U“ Mobitelco Cluj, echipa doljeană, pregătită de Andelko Mandic, rămâne pe locul trei, cu 24 de puncte, fiind depăşită la coşaveraj de BC Mureş, iar sâmbătă oltenii vor juca pe terenul liderului CSM Oradea (27 de puncte).

Jucăriile de pluş
au invadat sala

Invitaţi de organizatori să vină la sală cu jucării de pluş pentru copiii nevoiaşi, spectatorii s-au conformat şi, înainte de startul partidei, au aruncat cu mii de jucării spre teren. După câteva minute de „ploaie de pluşuri“, parchetul era plin de ursuleţi, maimuţe, căţei şi alte jucării, care au fost strânse imediat pentru a fi donate copiilor din centrul de plasament. Alt eveniment caritabil, în care sportive de la clubul SCM-U au strâns fonduri pentru trupa de dans No Limit, care a şi dansat marţi, s-a finalizat cu o „recoltă“ de 4.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS