7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Nica, victorie prin KO înainte de majorat

Gabi Nica, victorie prin KO înainte de majorat

Luptătorul de la Power Gym Craiova s-a impus înainte de limită în faţa unui bistriţean, în primul său meci la profesionişti, la gala „Noaptea Cătanelor Negre“ de la Năsăud. Elevul lui Ionuţ Pucă şi-a făcut astfel un frumos cadou de majorat, el urmând să împlinească peste câteva zile vârsta de 18 ani.

Oraşul Năsăud a găzduit, în premieră, o gală de kickboxing, la care a participat şi unul dintre sportivii de la clubul Power Gym Craiova, Gabriel Nica, la primul său meci la profesionişti, însoţit de antrenorul Ionuţ Pucă. Denumită „Noaptea Cătanelor Negre“, după detaşamentul care a reprezentat, în trecut, cu mândrie această zonă, gala s-a desfăşurat în sala de sport a unui liceu, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru năsăudenii care şi-au dorit să trăiască pe viu şi la intensitate maximă meciurile între „gladiatori“.
Înainte de partidele de kickboxing au avut loc demonstaţii de arte marţiale, meciuri de taekwondo şi de box (feminin şi masculin). După aceea, au urcat în ring practicanţii amatori de kickboxing, apoi, craioveanul Gabriel Nica a deschis seria meciurilor de la profesionişti, urcând în ring alături de bistriţeanul Cristian Iugan, la categoria 60 de kilograme. „Gabi a intrat motivat în ring, chiar dacă el participă la o categorie superioară de greutate, 65 de kilograme. Fiind primul meci la profesionişti, am pregătit în amănunt orice detaliu legat de strategie. A urmat o scurtă observaţie pe care i-am spus-o înainte de meci, după ce am vizualizat adversarul şi am realizat că este timorat. Am schimbat imediat strategia şi i-am sugerat, după câteva eschive pe care le-a făcut şi tot atâtea lovituri ratate de adversar, să-l ia tare şi să pună presiune pe el“, a rememorat antrenorul Ionuţ Pucă.
Nica a fost foarte aproape să încheie socotelile cu adversarul încă din prima rundă, dar bistriţeanul Iugan a evitat în ultima clipă knock-out-ul, care a venit în repriza următoare.
„În prima repriză, Gabi şi-a dus adversarul de câteva ori în colţul ringului, unde i-a administrat o primă lovitură de genunchi din săritură. Adversarul a reuşit să iasă şi a fost salvat de KO de gong. În debutul reprizei a doua, Gabi şi-a făcut din nou datoria şi l-a „tocat“ mărunt pe bistriţean, cu lovituri de braţe şi picioare, apoi a urmat o nouă lovitură de genunchi din săritură, ceea ce a dus la posibilitatea adversarului de a continua meciul“, a mai spus Ionuţ Pucă.

Susţinut de antrenor, familie, colegi
şi prietenă

A fost un debut cu dreptul la profesionişti pentru craiovean, care şi-a făcut prin această victorie un cadou de majorat, Gabi urmând să împlinească peste câteva zile cea mai frumoasă vârstă – 18 ani. „Ne mândrim cu Gabi, toţi cei care i-am fost alături, colegii de la sala de antrenament, părinţii, eu, care am făcut tot posibilul ca sportivul să aibă parte de o dietă bogată, de suplimente nutritive, antrenamente profesioniste şi o comunicare continuă. Să nu o uităm pe prietena lui, Alexa“, a încheiat Ionuţ Pucă. Acesta a fost şi antrenor la gala din Năsăud, care a reunit cluburile: CS Ilyo Bistriţa, Kickboxing Bistriţa, Shotokan Dojo Năsăud, Power Gym Craiova, Tengu Cluj-Napoca, MMA Transilvania Cluj-Napoca, CS Tao Cluj, Kudokai Atlassib Sibiu, Metalbox Arad, CS Satori Slobozia, New Era Mediaş, MMA Reghin, Dracones Dojo Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS