10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoş Crăciun este alb-albastru

Moş Crăciun este alb-albastru

Sportivii de la SCM-U Craiova vor împărţi marţi, la Sala Polivalentă, cadouri la 300 de copii şi tineri cu dizabilităţi. De asemenea, spectatorii care vor veni la meciul de baschet masculin dintre Craiova şi Mediaş sunt invitaţi să aducă o jucărie de pluş pentru copiii din centrele de plasament.

În Sala Polivalentă din Craiova va avea loc marţi, 18 decembrie, un amplu eveniment, cu ocazia meciului de baschet din Liga Naţională dintre SCM-U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, ultima din acest pentru jucătorii pregătiţi de Andelko Mandic. Este vorba despre acţiuni caritabile de ajutorare a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi sau nevoiaşi. 300 de copii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar „Beethoven“, Şcoala Specială „Sfântul Mina“ şi Şcoala Specială „Sfântul Vasile“ vor primi cadouri din partea lui Moş Drăguşin, adică pivotul echipei craiovene de baschet, Ionuţ Drăguşin, care va avea un costum alb şi albastru, cum sunt culorile clubului, nu alb şi roşu, culorile convenţionale pentru ţinuta lui Moş Crăciun. Ionuţ, care are o statură impunătoare, 2,21 metri, va fi ajutat de coechipieri să împartă dulciurile.
Conducătoarele instituţiilor sus-menţionate au declarat la unison că ideea organizatorilor, SCM Craiova, Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj, Primăria Craiova, RAADPFL şi CSU Craiova, este lăudabilă. „Noi avem copii cu deficienţe senzoriale, dar care au performanţe la fotbal, fiind campioni europeni, la şah şi cros“, a spus Florentina Bălaşa, directoarea Şcolii „Sf. Vasile“.
„Ne bucurăm că aceşti copii au posibilitatea să iasă din mediul lor în lume“, a menţionat Eugenia Pascu, directoarea Şcolii „Sf. Mina“. Ana Maria Oancea, directoarea Centrului Şcolar „Beethoven“, a precizat: „Am devenit o marcă prin trupa No Limit. Este bine că tinerii din şcoala noastră înţeleg o dată în plus cât sunt de apreciaţi. Iubesc culorile alb şi albastru şi le-a plăcut ideea organizatorilor“.

„Aduceţi o jucărie
de pluş pentru copiii fără copilărie“

Alt moment va fi rezervat trupei de dans No Limit de la Centrul Şcolar „Beethoven“. Tinerii hipoacuzici vor susţine un moment artistic, iar pe toată durata meciului voleibalistele, handbaliste şi baschetbaliste de la SCM Craiova, îmbrăcate în Crăciuniţe, se vor duce printre spectatori pentru a strânge bani pentru trupa No Limit. „Componenţii trupei No Limit au dansat la Polivalentă şi pe 6 decembrie la Gala Sportului şi au simţit căldura publicului, s-au simţit extraordinar. Vor să arate că talentul lor învinge orice deficienţă“, a spus Filomela Salahoru, coordonatoarea trupei No Limit.
A treia acţiune îi implică pe spectatori, care sunt rugaţi să vină de acasă cu câte o jucărie de pluş, pe care la final le vor arunca pe parchetul sălii. Beneficiari sunt, conform organizatorilor, „copiii fără copilărie“ de la centrele de plasament.
„Pentru că ultimul meci al nostru din 2012 se dispută în apropierea Sărbătorii Crăciunului ne-am gândit să organizăm un eveniment în care să ne îndreptăm atenţia spre cei mai puţin ajutoraţi. Conform versurilor, «Şi nu uita de Sărbători, române să fii bun», vrem să aducem o bucurie acestor copii. Evenimentul va cuprinde şi alte surprize, iar în pauza meciului vor avea loc minipartide ale echipelor de baschet masculin şi feminin U13 de la CSS Craiova“, a precizat Marius Toma, care este implicat în organizare atât ca manager al echipelor de la baschet de la SCM-U Craiova, cât şi ca director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS