16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEftimie: Nu renunţăm la luptă

Eftimie: Nu renunţăm la luptă

Antrenorul lui FC Caracal a admis că echipa sa a avut un tur bun de campionat şi nu renunţă la ideea de a ocupa prima poziţie, deşi favorita seriei a 3-a din Liga a III-a la promovare este ACS Berceni

Chiar dacă a fost repartizată într-o serie cu multe echipe din jurul Bucureştiului, FC Caracal a încheiat prima parte a sezonului 2012/2013 mai mult decât onorabil, ocupând poziţia a treia în clasament. Oltenii au avut de luptat nu numai pe terenul de joc pentru victorie, ci şi în afara acestuia, primind destule şicane de la principalele contracandidate la promovare, contre puternice de care au reuşit, în mare parte, să treacă. Aflat în vacanţă, antrenorul divizionarei C, Iordan Eftimie, a avut timp să reflecteze asupra evoluţiei şi s-a declarat mulţumit, însă are regretul că putea încheia turul pe locul secund. „A fost bine, dar se putea şi mai bine. Sunt puţin dezamăgit că n-am reuşit să ţinem trena până la sfârşit cu Berceniul, liderul campionatului, şi asta pentru că am pierdut acasă două meciuri, cu Afumaţi şi Clinceni. Ca un paradox, în deplasare suntem neînvinşi… Avem o linie de clasament bună (22 de puncte, şase victorii, patru egaluri, două înfrângeri, golaveraj 12-5 – n.r.), dar puteam fi pe locul doi, nu pe trei. Ţinând cont că am făcut o figură frumoasă şi în Cupa României, am eliminat-o pe Dinamo II şi am pierdut greu, cu 2-1, cu Gaz Metan Mediaş, la ei, pot să spun că sunt mulţumit“, a spus Iordan Eftimie, pentru GdS.

„Ne aşteaptă un retur şi mai greu“

După scurtul bilanţ, tehnicianul celor de la FC Caracal a vorbit şi despre viitor, considerând că în partea a doua a campionatului lupta va fi şi mai aprigă în privinţa promovării, afişând totodată un ton optimist. „Va fi destul de greu, dar noi sperăm în continuare la promovare, chiar dacă ne despart zece puncte de liderul ACS Berceni, care are o echipă bună, are şase-şapte jucători de la Snagov, a oferit salarii de 1.000 de euro, deci are bani. Şi pe lângă asta o ajută şi celelalte echipe de pe lângă Bucureşti, au influenţă şi la FRF… Aşa, pe teren, în meciul direct am făcut 0-0 la ei, deşi trebuie să recunosc că am avut şi puţin noroc. Ne aşteaptă un retur greu, ce să mai, dar avem şansa noastră şi trebuie să luptăm. Avem un lot bun, avem linişte, deci trebuie să fim optimişti. Repet, dacă nu pierdeam cele două meciuri acasă stăteam foarte bine, eram egali ca şanse, aşa noi avem de recuperat acea diferenţă şi va fi mai greu“, a punctat Iordan Eftimie, care a stabilit în mare parte şi planul de bătaie pentru retur. „Reunirea echipei va avea loc pe 14 ianuarie şi în acea săptămână vom efectua şi vizita medicală. Undeva spre sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, vom susţine şi un cantonament montan, cel mai probabil la Predeal. Zilele viitoare vom stabili aceste date. În acest stagiu de pregătire vom susţine şi două sau trei jocuri amicale, însă mai multe partide de verificare le vom lua după, când vom reveni acasă. La nivel de lot, nu pot spune nimic în momentul ăsta. Împreună cu conducerea vom analiza ce a fost bine, ce a fost rău şi vedem dacă mai aducem pe cineva sau nu. În principiu, eu îmi doresc vreo doi jucători sub 21 de ani, pentru că nu stăm prea bine la capitolul ăsta, însă vom vedea ce va fi“, a încheiat Iordan Eftimie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS