5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMessi l-a depăşit pe Gerd Muller

Messi l-a depăşit pe Gerd Muller

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, autorul unei duble în partida cu Betis Sevilla, a doborât duminică recordul de goluri marcate într-un an de germanul Gerd Muller, 85 de reuşite în anul 1972. Cu cele două reuşite din meciul cu Betis Sevilla, Messi a ajuns la cota 86 în acest an, informează Mediafax.
Legendarul Gerd Muller a reacţionat imediat după ce recordul i-a fost doborât. Fostul atacant german l-a felicitat pe Messi, însă a ţinut să sublinieze că în fotbalul actual este mult mai uşor să înscrii. „Messi merita să mă depăşească. Însă, la cum sunt defensivele în ziua de azi, cred că e mai uşor să înscrii“, a declarat Gerd Muller pentru Gazzetta dello Sport.
Lionel Messi (25 de ani) a devenit în sezonul trecut golgheterul cel mai prolific din campionatul spaniol cu 50 de reuşite, dar şi cel mai bun marcator din istoria Barcelonei, devansându-l pe Cesar Rodriguez, atacantul catalanilor din anii ‘40-’50.
FC Barcelona a câştigat duminică seară, scor 2-1, pe terenul formaţiei Betis Sevilla, într-un meci din etapa a 15-a din Primera Division, şi continuă să conducă în clasament cu 43 de puncte, fiind urmată de Atletico Madrid (37) şi Real Madrid (32).
Astăzi, trupa antrenată de Tito Vilanova joacă în Cupa Regelui împotriva celor de la Cordoba, iar Messi are şansa de a ajunge la cota 90, câte goluri a afirmat că îşi doreşte să înscrie în 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS