13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMandic: Apărarea a fost un dezastru

Mandic: Apărarea a fost un dezastru

Craiova – Ploieşti 92-116
SCM-U Craiova: Habus (19 puncte), Drăguşin (13), Seals (22), Bureau (16), Dzambic (14). Au mai intrat: Petrişor (4), Orbeanu (2), Corneanu, Djurasovic (2). Antrenor: Andelko Mandic.
CSU Asesoft Ploieşti: Szijarto (13 puncte), Burlacu (16), Timermanis (15), Tica (17), Vlahovic (30). Au mai intrat: Ad. Tudor (7), Movileanu, V. Mandic, Negoiţescu, Nyakundi (12), Stănescu (6), Dumitrescu. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Baschetbaliştii craioveni au suferit primul eşec pe teren propriu în acest weekend, primind peste 100 de puncte de la campioana CSU Asesoft Ploieşti (scor 116-92). Prahovenii au beneficiat de 52 de aruncări libere, iar patru dintre jucătorii craioveni au fost eliminaţi.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a înregistrat duminică primul eşec pe teren propriu din actualul sezon al Ligii Naţionale. Jucătorii conduşi de Andelko Mandic au fost depăşiţi de campioana CSU Asesoft Ploieşti, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ arhiplină. Prahovenii s-a impus cu scorul de 116-92 (28-22, 28-22, 26-19, 34-29), SCM-U fiind echipa care a încasat cele mai multe puncte într-un meci în acest sezon.
Oaspeţii, pregătiţi de vulcanicul Vladimir Arnautovici, au beneficiat de un număr record de lovituri libere, 52, spre nemulţumirea craiovenilor. Mult mai concentraţi, experimentaţi şi cu o bancă mai lungă, ploieştenii i-au „mitraliat“ pe craioveni din toate unghiurile.
Şi Craiova a marcat multe puncte, iar rezultatul final reflectă un meci în care apărările combatantelor nu au funcţionat cum trebuie.
Andelko Mandic chiar a punctat, pentru Totalbaschet.ro, că elevii săi au jucat sub nivelul obişnuit, iar apărarea a fost un dezastru: „A fost o victorie clară a Asesoftului. Au fost echipa mai bună, iar diferenţa s-a făcut în prima repriză. Dacă Asesoftul conduce la pauză la o diferenţă considerabilă, rar mai pierde. Noi am jucat modest, defensiva a fost un dezastru! În atac am stat bine, dar am primit multe puncte. Nu mă plâng, nu vreau să pun presiune pe jucători, ci îi felicit, pentru că, având în vedere condiţiile date, problemele medicale ale unor jucători după partida cu Energia, nu am putut juca mai bine. Poate puţin mai bine puteam juca, dar mult mai bine nu prea“.

Vlahovic, record
de aruncări libere

În disputa din Bănie, jucătorul ploieştean Alexandar Vlahovic a stabilit un record stagionar de aruncări libere. Vlahovic a aruncat de 25 de ori de la linia de pedeapsă, din cele 52 de libere primite de echipa sa. Cu un total de 30 de puncte (19 din loviturile libere), Vlahovic a fost principalul marcator al meciului.
În sfertul patru, jucătorii lui Mandic au fragmentat jocul cu faulturi şi, drept urmare, patru dintre ei (Dzambic, Petrişor, Habus şi Seals) au părăsit terenul mai devreme, fie din cumul de greşeli personale, fie după ce arbitrul a dat fault tehnic la Dzambic pentru proteste şi l-a descalificat pe craiovean.
Înainte şi după meci, jucătorii campioanei au afişat un banner pe care scria „RIP Nikola Ilic“ în memoria fostului pivot al echipei, sârbul Nikola Ilic, care s-a stins din viaţă vineri, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.
Chiar şi după prima înfrângere pe teren propriu, SCM-U Craiova rămâne pe podiumul Ligii Naţionale, cu 20 de puncte, la egalitate cu echipa de pe locul doi, Târgu Mureş şi la un punct în spatele liderului, CSM Oradea. Oltenii mai au de disputat două meciuri anul acesta, joi, la Cluj, cu „U“ Mobitelco, iar pe 18 decembrie acasă cu Mediaş, cel mai probabil în Sala Polivalentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS