14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn egal cât o înfrângere

Un egal cât o înfrângere

Elevii lui Petre Grigoraş nu au reuşit să-şi ia la revedere de la propriii suporteri cu o victorie,
izbutind doar o remiză cu Gaz Metan Mediaş

Cine râde la urmă râde mai bine, aşa spune un vechi proverb românesc, care, din păcate, s-a adeverit perfect în disputa de vineri seară, de la Târgu Jiu, dintre Pandurii şi Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, din cadrul etapei a 19-a a Ligii I. Oltenii au început bine partida, au dominat şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 27 prin Ousmane Viera, care a şutat imparabil de la şapte metri, după o lovitură executată de Maxim (1-0). Prestaţia gorjenilor a fost bună şi după marcarea golului, inclusiv la începutul părţii secunde consemnându-se ocazii bune de gol, însă finalul nu a fost deloc cel dorit. Pandurii lui Petre Grigoraş au fost „înghesuiţi“ în propria jumătate în ultimele zece minute de joc, iar presiunea exercitată de ardeleni a dat roade chiar în prelungiri, când Rusu a trimis, nefericit, în propria poartă, după o recentrare a lui Zaharia în mijlocul careului (1-1, ’90+2).
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Mamele, Viera, Vlad – Voiculeţ (‘78, Cristea), Nistor, Rusu – Maxim (‘90+2, Boutadjine), Lemnaru (‘46, Matulevicius), Răduţ. Antrenor Petre Grigoraş.
Mediaş: Pleşca – Trtovac, Muth, Frăsinescu, Buzean – Todea, Negru (‘46, Bawab), Breeveld – Avram (‘46, Zaharia), Eric, Llullaku (‘78, Roman). Antrenor Cristian Pustai.

Maxim: Nu ne iese nimic, avem ghinion

Cel mai bun mijlocaş din Liga I, pandurul Alexandru Maxim, nu înţelege cum echipa sa a pierdut două puncte în întâlnirea cu Gaz Metan Mediaş, pe care a controlat-o aproape în totalitate. „E păcat că am pierdut două puncte în ultimele minute. Ne doream victoria, ca să rămânem acolo sus în clasament. În ultima vreme nu ne iese nimic, avem ghinion, sper să o scoatem la capăt. Ştiam că Gaz Metan e o echipă puternică, ştiam că vom avea un meci dificil. Am încercat să îmi ajut echipa, dar, probabil, nu am jucat la nivelul la care toată lumea se aştepta. Nu suntem la un nivel ridicat fizic cel puţin, aşteptăm vacanţa să creştem în rezistenţă fizică“, a spus Alexandru Maxim la Digi Sport.
Pentru ca Pandurii să aibă o şansă la cupele europene în sezonul viitor, lotul trebuie completat, crede Maxim: „Avem un lot subţire numeric, dar cu cei care am fost până acum am practicat un joc bun şi am ajuns sus în clasament. Sper să aducă clubul jucători de valoare“.

Cristi Pustai: Rezultatul este echitabil

Antrenorul medieşenilor, Cristi Pustai, s-a declarat mulţumit de rezultatul partidei de la Târgu Jiu. „E un punct pe care-l meritam, după cum s-a jucat în repriza a doua. Am făcut o primă repriză, cu un 4-5-1, cu Eric destul de izolat, sistem în care am vrut sa blocăm centrul terenului, dar a ieşit o repriză în care am luat gol la o fază în care am greşit la fundaşii centrali. După pauză, am schimbat, am trecut la un 4-2-3-1 şi la un presing în careul advers şi am jucat altfel. Am avut o săptămână foarte grea, cu un teren greu, îngheţat, pentru că nu ne-am putut antrena pe terenul central“, a explicat Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS