16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene, pe loc de play-off la finalul turului

Baschetbalistele craiovene, pe loc de play-off la finalul turului

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova a învins, după prelungiri, formaţia din Târgu Mureş, în ultimul meci disputat anul acesta. Elevele lui Milan Nisic încheie turul de campionat pe locul şapte, calificant în play-off.

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova, condusă de sârbul Milan Nisic, a câştigat ultimul meci oficial disputat în 2012. Oltencele au înfruntat, sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Nova Vita Târgu Mureş şi s-au impus după o repriză de prelungiri, scor 70-60 (8-17, 13-14, 16-14, 19-11, 14-4). După expirarea timpului regulamentar, scorul a fost egal, 56-56. Gazdele au avut un prim sfert slab, ceea ce a făcut ca mureşencele să menţină diferenţa de 7-8 puncte până la sfârşitul sfertului trei. În actul al patrulea, Janina Ninu Simionca şi colegele sale au revenit, au egalat situaţia în ultimul minut şi au dus meciul în prelungiri.
Fără două jucătoare importante, Hilliard şi Riggs, eliminate pentru greşeli personale, echipa Nova Vita Târgu Mureş nu a mai făcut faţă craiovencelor, care au fost mai motivate după revenirea de pe tabelă. Comparativ, oaspetele au înscris doar patru puncte în repriza suplimentară, iar jucătoarele de la SCM-U Craiova – 14.
Antrenorul echipei din Bănie, Milan Nisic, şi-a felicitat jucătoarele care au reuşit să câştige partida, după un start deloc bun: „Am început foarte prost meciul. Prima repriză am fost de nerecunoscut. Fetele au considerat meciul uşor şi acest lucru era să ne coste foarte mult. În prima repriză nu a existat concentrare, atitudine. Este bine că fetele şi-au revenit la timp şi şi-au demonstrat valoarea în ultimul sfert şi în repriza de prelungiri“.
Cea mai bună jucătoare pentru SCM-U Craiova a fost Larisa Toma, care a reuşit 20 de puncte, 21 de recuperări şi şase capace, urmată de Zorica Mitov (16 puncte, 9 recuperări). Pentru Craiova au mai evoluat jucătoarele: Irina Borş (15), Marija Prlja (4 puncte), Janina Ninu Simionca (7), Alexandra Cutaş (5), Bianca Barbu, Kaila Guidry (3).
SCM-U încheie turul de campionat pe un loc de play-off – 7, având 21 de puncte acumulate, din 7 victorii şi tot atâtea eşecuri. Oltencele sunt la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul 6, Alexandria, şi au cu un punct mai puţin decât ocupantele locurilor 5 şi 4, Sfântu Gheorghe, respectiv Alba Iulia.
Jucătoarele lui Milan Nisic au avut un start mai anevoios de campionat, dar în ultimele patru etape din tur sunt neînvinse. Liga Naţională feminină se reia pe 12 ianuarie, când SCM-U Craiova va juca pe teren propriu cu Alba Iulia.

Voleibalistele, surclasate de Dinamo

După un meci bun în etapa trecută, când au revenit de la 2-0 şi au câştigat disputa cu Târgu Mureş, voleibalistele de la SCM-U Craiova au pierdut sâmbătă destul de uşor partida din deplasare cu Dinamo Bucureşti, scor 0-3 (21-25, 13-25, 14-25).
Şi antrenorul oltencelor, Mircea Dudaş, a recunoscut superioritatea dinamovistelor, dar a punctat câteva plusuri ale echipei pe care o antrenează faţă de jocurile precedente: „A fost un meci în care Dinamo s-a dovedit superioară la toate capitolele. Noi am menţinut un ritm bun, doar în primul set, pentru ca în seturile 2 şi 3 să efectuăm foarte multe greşeli. Există şi un plus la acest meci, în ceea ce priveşte angajamentul şi relaţiile de joc. Echipa a avut un meci mult mai bun decât în partida de la Constanţa“. Dudaş a mizat pe: Ramona Postea, Adriana Bobi, Adriana Vîlcu, Alexandra Badea, Sorina Buz, Andreea Smultea – Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Mihaela Ilina, Ana Maria Udubaşa, Aylin Pereyra şi Andreea Matei.
Echipele masculine de volei şi baschet de la SCM-U Craiova au jucat aseară după închiderea ediţiei, voleibaliştii cu Piatra Neamţ, iar baschetbaliştii contra campioanei CSU Asesoft Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS