14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaxim culege roadele muncii

Maxim culege roadele muncii

Fotbalistul echipei Pandurii a fost desemnat cel mai bun mijlocaş din Liga I în cadrul Galei Fotbalului Românesc

Pandurii Târgu Jiu a fost surpriza turului de campionat din Liga I, dar la fel de apreciaţi au fost jucătorii lui Petre Grigoraş. Unul dintre cei mai bine văzuţi panduri este Alexandru Maxim, mijlocaşul impresionând de-a dreptul în prima parte a ediţei, când a fost, alături de Claudiu Voiculeţ, „motorul“ gorjenilor. Maxim a uimit şi la naţională cu execuţiile sale, golul din amicalul cu Belgia sau cel cu Andorra justificând ideea că va deveni unul dintre pilonii reprezentativei tricolore. Toate evoluţiile sale nu au fost trecute cu vederea de oamenii de fotbal, care, marţi seară, în cadrul Galei Fotbalului Românesc, i-au înmânat titlul de „cel mai bun mijlocaş“.
Contactat de GdS, Alexandru Maxim s-a declarat onorat de premiul primit şi le-a mulţumit colegilor pentru sprijinul primit de-a lungul anului. „M-am dus acolo să asist, nu ştiam dacă voi fi premiat. A fost o surpriză mare pentru mine când
mi-am auzit numele, am rămas fără cuvinte… Nu-mi vine să cred că mi-a mers atât de bine de când am revenit în ţară. Am fost foarte inspirat când am semnat cu Pandurii. Am găsit la Târgu Jiu un grup valoros şi unit, un antrenor care mi-a dat multă încredere şi pe această cale aş vrea să le mulţumesc. Dacă am obţinut acest premiu, asta li se datorează şi lor în mare măsură“, a declarat mijlocaşul de 22 de ani. „Închei un an foarte bun, am debutat la naţională, sunt cu Pandurii pe podium şi am obţinut şi acest premiu, care mă obligă de acum înainte să încerc să joc şi mai bine şi să fiu constant. De acum înainte, publicul va fi mult mai exigent cu mine şi trebuie să mă ridic la nivelul aşteptărilor“, a completat Alexandru Maxim.

„Suntem obosiţi”

Revenit de dimineaţă la Târgu Jiu, Alexandru Maxim a fost menajat de Petre Grigoraş, fiind învoit de la antrenament atât din cauza oboselii acumulate pe drumul de întoarcere de la Bucureşti, cât şi pentru o uşoară accidentare. Mijlocaşul gorjenilor va reveni de astăzi la pregătire, iar mâine va fi teren contra echipei Gaz Metan Mediaş, partida cu ardelenii fiind programată de la ora 20.30 (Digi Sport). „Am fost puţin obosit şi nu am susţinut antrenamentul, plus că am o mică accidentare, dar voi fi sută la sută apt la meciul cu Mediaş, pe care sper să-l câştigăm. Nu va fi uşor, pentru că s-a instalat oboseala, dar avem în lot jucători de mare caracter şi vom da totul pe teren. Suntem obosiţi, asta e clar, abia aşteptăm vacanţa, trebuie să recunoaştem că ne-am cam săturat de fotbal. E şi o chestie psihică zic eu, pentru că ştii că s-a terminat turul şi nu vezi de ce ai mai juca trei etape din retur. Acum s-a schimbat şi vremea… Sunt tare curios câţi suporteri or mai veni vineri la meci. Asta ar trebui să le dea de gândit celor de la FRF şi LPF, pentru că noi pentru spectatori jucăm… Sper să susţinem doar meciul cu Mediaşul, pe cel cu Ceahlăul să-l lăsăm pentru 2013. Ar fi nemaipomenit să se oprească aici campionatul, pentru că după o lună de vacanţă venim cu alt moral şi cu altă poftă de muncă, iar randamentul ar fi cel aşteptat“, a punctat Alexandru Maxim.

Gala Fotbalului Românesc

Iată premiile acordate marţi seară: cel mai bun portar: Mircea Bornescu (Petrolul Ploieşti); cel mai bun fundaş: Vlad Chiricheş (Steaua); cel mai bun mijlocaş: Alexandru Maxim (Pandurii Târgu Jiu); cel mai bun atacant: Raul Rusescu (Steaua); cel mai bun stranier: Mario Felgueiras (CFR Cluj); cel mai bun arbitru internaţional: Ovidiu Haţegan; cel mai bun arbitru intern: Sebastian Colţescu; cel mai bun investitor în fotbal: Ioan Neculaie (Astra Giurgiu); cel mai bun antrenor: Ioan Andone (CFR Cluj); premiul de excelenţă pentru reprezentarea fotbalului românesc în Europa: Laurenţiu Reghecampf (Steaua); revelaţia anului: Gabriel Iancu (Viitorul Constanţa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS