5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele debutează cu Rusia

Tricolorele debutează cu Rusia

Naţionala de handbal feminin a României debutează astăzi la Campionatul European din Serbia. „Tricolorele“ nu au un obiectiv bine stabilit, dar toată lumea se gândeşte la o medalie. La ediţia precedentă a Europenelor, țara noastră a cucerit bronzul.

România păşeşte astăzi în noul ciclu olimpic, a cărui finalitate ar trebui să fie calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Campionatul European de handbal feminin debutează astăzi în Serbia, cele 43 de meciuri urmând să se dispute în oraşele Belgrad, Novi Sad, Niş şi Vrşeţ.
Naţionala României, condusă de Gheorghe Tadici, a nimerit într-o grupă de foc, din care mai fac parte Rusia, Muntenegru şi Islanda.
După ce au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, Ada Nechita şi colegele sale pornesc cu a şaptea şansă la cucerirea titlului continental.
11 dintre cele 16 componente ale naţionalei României au făcut parte din lotul care acum doi ani a obţinut medalia de bronz la Euro, cu Radu Voina selecţioner.
Pentru a nu pune presiune pe jucătoare, oficialii au spus că important este ca România să facă o figură cât mai bună, iar obiectivul este o clasare în primele patru locuri.
Gheorghe Tadici a mizat pe jucătoarele cu experienţă şi numeroase turnee finale în CV, dar în lot se regăsesc şi trei debutante: pivotul Crina Pintea, interul Adriana Ţăcălie şi extrema Nicoleta Dincă.

Tadici: Vrem să facem
o figură frumoasă

Selecţionerul a făcut o scurtă „radiografie“ a adversarilor României din grupa D şi a vorbit despre ceea ce vrea de la elevele sale. „Intrăm în competiţie cu gândul de a face o figură cât mai bună, în sensul de a juca altceva şi cu altă atitudine faţă de cum s-a întâmplat la ultimele întreceri oficiale sau meciuri amicale. După rezultatul final de la Euro, îmi doresc ca toată lumea din echipă să fie mulţumită că a făcut tot ce a putut. Turneul este deschis oricărui rezultat. Cu o mică greşeală poţi să fii jos, iar cu şansă poţi să ajungi foarte sus. Rusia merge la fiecare turneu să se bată la podium. Islanda, în ultima vreme, a avut rezultate notabile, a bătut Ucraina la nouă goluri, Spania, Germania, Muntenegru, lucru care spune ceva. Vor să-şi facă o echipă solidă ca la masculin, au fete care joacă în Danemarca şi ca statură cam toate sunt jucătoare-bărbaţi! Muntenegru a pierdut la mustaţă titlul olimpic. Are cea mai puternică linie de nouă metri, cu Knezevic, Jovanovic şi Bulatovic. În ceea ce o priveşte pe Bojana Popovic, a fost înscrisă pe lista de 28, face parte din staff-ul Muntenegrului şi mă aştept la o surpriză, să-şi anunţe revenirea“, a declarat Tadici pentru Prosport.
Româncele debutează astăzi cu Rusia, la 21.15 (în direct la TVR 2 şi TVR HD), mâine vor juca împotriva Islandei la aceeaşi oră, iar vineri contra Muntenegrului (21.15).

Cristina Neagu:
O să dăm totul pe teren

Cristina Neagu, noul căpitan al reprezentativei României, are poftă mare de joc. „Vă promit tuturor că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a avea meciuri bune la acest European. O să dăm totul pe teren, ne dorim să câştigăm fiecare meci“, a spus Cristina Neagu, care anul trecut a ratat Campionatul Mondial din Brazilia fiindcă se recupera după dificila operaţie la umăr suferită în Statele Unite.

Grupele Campionatului European

Grupa A: Norvegia, Ucraina, Serbia, Cehia
Grupa B: Suedia, Franţa, Danemarca, Macedonia
Grupa C: Croaţia, Germania, Ungaria, Spania
Grupa D: România, Muntenegru, Rusia, Islanda

Sistemul competiţional:
1. Primele trei echipe din fiecare grupă se califică în faza secundă.
2. Naţionalele calificate din grupa A se împerechează cu cele din grupa B, iar din C cu D. Meciurile directe din prima fază se iau în considerare în clasamentul grupei semifinale.
3. Primele trei reprezentative din grupele semifinale se califică în „careul de aşi“ (semifinale).

Program:
4-8 decembrie: prima fază a grupelor
9-13 decembrie: grupele semifinale
15 decembrie: semifinale
16 decembrie: finale

Programul României:
astăzi: ora 21.15 cu Rusia
mâine: ora 21. 15 cu Islanda
vineri: ora 21.15 cu Muntenegru
Partidele vor fi transmise pe TVR 2 şi TVR HD.

Lotul României pentru Euro 2012
Ungureanu, Smedescu, Tolnai – portari
Curea, Dincă, Nechita, Paraschiv – extreme
Manea, Stanca, Pintea – pivoţi
Neagu, Brădeanu, Meiroşu, Vădineanu, Ţăcălie, Geiger – linia de 9 metri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS