17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaicu aşteaptă o nouă provocare

Naicu aşteaptă o nouă provocare

Deşi a avut performanţe notabile în 2012, antrenorul craiovean încheie anul cu o demisie şi speră ca în 2013 să pregătească o echipă cu pretenţii dintr-un eşalon superior campionatului judeţean

Retras din activitatea de jucător, Victor Naicu s-a dedicat antrenoratului şi nu a făcut rău deloc, întrucât rezultatele obţinute în ultimii doi ani şi jumătate demonstrează că are „stofă“. A început de jos, a antrenat Armata Craiova şi Progresul Corabia în Liga a III-a, iar în 2012 a reuşit prima performanţă notabilă, promovarea cu CS Apa Craiova din campionatul judeţean în cel de-al treilea eşalon. Din pricina mai multor probleme cu care se confrunta în vară divizionara C, Naicu a ales să antreneze din nou în Liga a IV-a, pe FC Podari, o formaţie cu potenţial, dar care începuse dezastruos şi totodată inexplicabil sezonul 2012-2013. „Am preluat-o pe FC Podari în etapa a 3-a, cu 0 puncte, iar cu mine pe bancă a încheiat turul pe locul doi, cu 16 victorii, două egaluri şi nici o înfrângere pe teren, pentru că aşa am pierdut una la «masa verde», cu Viitorul Cârcea. Cu cele trei puncte pierdute eram pe primul loc, nu la un punct în spatele liderului, Dunărea Calafat… Nu e puţin lucru ce am făcut, tocmai asta m-a determinat să-mi dau demisia acum, când s-a încheiat turul. Eu şi băieţii am muncit mult şi ne-am făcut datoria cum trebuie, dar din cauza neînţelegerilor dintre conducătorii de la Podari și cei de la AJF nu suntem pe primul loc şi asta mă doare. Le mulţumesc pentru colaborare celor de la Podari şi cred că şi ei îmi mulţumesc mie, dar e timpul să ne vedem fiecare de drum“, a spus tehnicianul de 39 de ani, pentru GdS. „Ştiu că este o decizie ciudată, mulţi m-au întrebat de ce renunţ acum, când sunt pe locul doi, la un pas de promovare, dar nu pot să fac compromisuri în Liga a IV-a, pentru că aici o să rămân. Şi jucătorii au fost miraţi că am plecat, dar asta e situaţia. Nu se pune problema să revin asupra deciziei. Să fie sănătoşi şi le urez succes, sper să promoveze“, a completat Victor Naicu.

„Profesional, a fost
un an foarte bun“

Deşi finalul anului îl găseşte în postura de „liber de contract“, Victor Naicu este mulţumit de realizările sale din 2012. Tehnicianul craiovean vrea să profite din plin de vacanţa de iarnă, apoi speră să găsească un nou angajament, dar unul la un nivel superior, considerând că a venit timpul să ridice „ştacheta“. „Chiar dacă am terminat anul cu o demisie, spun cu mâna pe inimă că sunt foarte mulţumit de realizările mele. Profesional, a fost un an foarte bun. Am promovat cu CS Apa Craiova, un lucru obţinut în condiţii foarte grele de lucru, şi am făcut din FC Podari o echipă competitivă, care se bate pentru primul loc. Dacă ar fi să-mi reproşez ceva, e faptul că nu am rămas la CS Apa, dar vreau să punctez că am plecat deoarece majoritatea jucătorilor au spus că nu rămân la echipă. Unii au revenit asupra deciziilor, dar eu plecasem deja şi nu sunt omul care să nu-mi respect angajamentul“, a spus Naicu. „Acum voi lua o pauză, vreau să-mi petrec mai mult timp cu familia, şi după Sărbătorile de iarnă vom vedea ce va fi. Momentan nu am nici o propunere, dar nici nu vreau să mai antrenez în Liga a IV-a, pentru că e mult amatorism. Vreau să găsesc o echipă de la un eşalon superior, o echipă cu pretenţii, pentru că vreau rezultate. Eu nu sunt tipul care stă cuminte şi munceşte doar pentru salariu, eu vreau mai mult, vreau perfomanţă“, a încheiat Victor Naicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS