10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInstanţa a dat câştig FRF

Instanţa a dat câştig FRF

Tribunalul Bucureşti a hotărât ieri să admită cererea formulată de FRF, prin care a luat act de alegerea în funcţia de preşedinte a lui Mircea Sandu, dar şi de componenţa Comitetului Executiv la data de 2 aprilie 2012, for care a aprobat dezafilierea definitivă a Universităţii Craiova. Potrivit realitatea.net, instanţa a luat act de faptul că din Comitetul Executiv al FRF făceau parte Mircea Sandu – preşedinte, Dumitru Dragomir – prim-vicepreşedinte, Octavian Goga – vicepreşedinte, Florian Walter şi Valeriu Argăseală – reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, Cornel Şfaiţer şi Gheorghe Constantin – reprezentanţi ai cluburilor din Liga a II-a, Cristian Bobar şi Ştefan Stana, reprezentanţi ai cluburilor din Liga a III-a, Marius Cociu – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Sorin Ţerbea – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de fotbal în sală, craioveanul Marian Pălărie – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de fotbal feminin, Dumitru Costin – preşedinte al sindicatului fotbaliştilor, şi Ion Crăciunescu – preşedintele al CCA.
Instanţa a respins ca nefondantă excepţia lipsei calităţii procesual active a petentei SC Fotbal Club U Craiova SA pe cererea conexă, dar şi ca neîntemeiată.
Prin cererea sa, Adrian Mititelu voia să demonstreze că Adunările Generale din 2005 şi 2010 sunt nule, iar exercitarea atribuţiunilor de către Mircea Sandu a fost făcută în afara legii. Drept urmare, el a cerut instanţelor să constate că Mircea Sandu nu a avut mandat legal în momentul dezafilierii Universităţii Craiova, însă instanţa nu i-a dat dreptate. Patronul SC Fotbal Club U Craiova SA, care poate face recurs în decurs de cinci zile, pretinde că înfrângerea de la Tribunal este de fapt o victorie, Mircea Sandu înaintând abia cu puţin timp în urmă înscrierea mandatelor de conducere a forului fotbalistic. „Este o decizie care ne ajută foarte mult. I-am întins o cursă lui Sandu şi a căzut în ea. Domnul Mircea Sandu e şah mat. Nu mai comentez deciziile instanţei. De abia din ianuarie Sandu este preşedintele federaţiei şi abia din ianuarie CEx îşi poate exercita prerogrativele. El, speriat de ce am făcut noi, şi-a înscris mandatele. 100% domnul Mircea Sandu nu a avut mandat legal din 2005 până în 2012. Toate actele semnate de el şi de CEx sunt nule de drept. Acest război ajută fotbalul românesc. Mă gândesc că totuşi plecare lui este inevitabilă. Să presupunem că la recurs rămâne sentinţa asta, abia de atuunci încolo Mircea Sandu intră în legalitate“, a spus Adrian Mititelu la GSP TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS