10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamyk a câştigat Winter Cup Plopeni

Dinamyk a câştigat Winter Cup Plopeni

Dinamyk Craiova a câştigat turneul „Winter Cup“ de la Plopeni, acesta fiind al treilea trofeu
important adjudecat de juniorii lui Filip Popescu în acest an

Grupa de copii născuţi în anul 2003 a clubului Dinamyk Craiova şi-a mai trecut în cont un trofeu important, câştigând turneul „Winter Cup“, desfăşurat recent la Plopeni. Competiţia a aliniat la start 14 formaţii, reprezentând 13 cluburi: Dinamo Bucureşti, Juniorul Bucureşti (a participat cu două echipe), CSM Focşani, Viitorul Focşani, Petrolul Ploieşti 1995, Petrolul Ploieşti, CSM Ploieşti, CSS Kinder Târgovişte, CSS Târgovişte, SC Băicoi, Stars Brăila, ASFC Dănilescu şi, bineînţeles, Dinamyk Craiova.
Trupa olteană, antrenată de Filip Popescu, a evoluat în grupa C, unde a înregistrat trei victorii categorice, 6-0 cu Petrolul Ploieşti 1995, 9-0 cu SC Băicoi şi 2-0 cu CSS Kinder Târgovişte, şi a fost depăşită cu 1-0 de FCM Focşani. „Nu mi-a venit să cred că am pierdut cu FCM Focşani, am controlat jocul cap-coadă şi am ratat o mulţime de ocazii. A fost un accident şi asta am dovedit apoi pe parcursul turneului“, a explicat antrenorul Filip Popescu, pentru GdS. Pentru „dinamici“, calificaţi în sferturi de pe locul secund în grupă, pe primul loc situându-se CSS Kinder Târgovişte, a urmat un joc contra brăilenilor de la Stars, pe care l-au câştigat cu 3-0, graţie reuşitelor semnate de Radu Pădureţu (2) şi Robert Jerdea. În semifinale, craiovenii au avut un pic de furcă, dar s-au impus cu 3-2 în faţa celor de la Juniorul Bucureşti, Robert Popescu, fiul antrenorului, marcând toate cele trei goluri ale întâlnirii. Tot el s-a remarcat şi în finala jucată cu Petrolul Ploieşti, câştigată cu 3-1 de Dinamyk, fiind unul dintre marcatori, alături de Robert Truşcă şi Radu Pădureţu.
Pe lângă locul I obţinut, Dinamyk Craiova se poate lăuda cu faptul că Robert Popescu a fost desemnat de organizatorii competiţiei cel mai bun jucător, titlu cu care este foarte obişnuit, deoarece el a fost cel mai bun junior şi la alte trei competiţii majore: Braşov Junior Cup, Intercampus Slatina şi Cupa Mc’Donalds.

„Îmi doresc ca 2013 să fie şi mai bun“

Antrenorul grupei de copii născuţi în 2003 a clubului Dinamyk Craiova, Filip Popescu, s-a declarat foarte mulţumit de parcursul elevilor săi din acest an şi speră ca în 2013 să contabilizeze mult mai multe succese. „La Plopeni, a fost un turneu bun, cu echipe bune, dar aveam încredere în copiii mei că îl pot câştiga şi nu m-am înşelat. Îi felicit pe această cale şi îi anunţ că la anul vor creşte pretenţiile. Anul acesta am câştigat trei turnee, Braşov Junior Cup, Intercampus Slatina şi Winter Cup Plopeni, şi am pierdut finala la penaltiuri la Cupa Mc’Donalds, deci nu am cum să nu fiu mulţumit. Dar îmi doresc ca 2013 să fie şi mai bun, pentru că avem potenţial. Un prim turneu va avea loc în februarie, Braşov Winter Cup, unde avem ca obiectiv câştigarea trofeului“, a spus Filip Popescu, nedorind să-l laude pe fiul său. „Robert progresează. Face parte dintr-un colectiv foarte bun şi eu vreau să remarc întreaga echipă“, a completat antrenorul craiovean, al cărui lot este compus din următorii: portari: Mario Enache, Ianis Gănescu; fundaşi: Robert Truşcă, Gabriel Ciuciulete, Denis Prunaru, Andi Enache; mijlocaşi: Radu Pădureţu, Robert Popescu, Dragoş Ciuican, Mario Isuf; atacanţi: Robert Jerdea, Flavius Marcu şi David Bică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS