12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLeonard Doroftei, noul şef al boxului românesc

Leonard Doroftei, noul şef al boxului românesc

Fostul pugilist Leonard Doroftei a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului. „Moşu“ a primit 84 de voturi, iar contracandidatul său, craioveanul Fănel Trandafir – 29.

Fostul pugilist Leonard Doroftei a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, ce a avut loc la sediul ANST. Doroftei a primit 84 de voturi, în timp ce contracandidatul său, craioveanul Fănel Trandafir, a primit 29. Două voturi au fost anulate.
„Sunt mândru că am fost ales preşedintele federaţiei de box. Nu am venit pe această poziţie ca să vă dau bani, ci vreau să facem performanţă pentru că asta va aduce şi sumele necesare“, a declarat Doroftei. „Nu voi contesta alegerile, îl recunosc pe Doroftei în poziţia de şef al FR de Box“, a afirmat Fănel Trandafir.
Rămâne de văzut ce reacţie va avea AIBA, care a trimis în urmă cu câteva zile o scrisoare în care anunţa că nu va recunoaşte noile alegeri pentru că ar fi manipulate de Obreja.
Înainte de începerea votului, Adunarea Generală Extraordinară a anulat decizia din 19 noiembrie, când s-au aprobat doar candidaturile lui Relu Auraş şi Fănel Trandafir pentru postul de preşedinte, revenind la cea din 12 noiembrie, când toate cele şapte candidaturi au fost acceptate. Candidaturile lui Francisc Vaştag, Leonard Doroftei, Bogdan Stoicescu, Marian Simion şi Titi Tudor au fost respinse atunci, deoarece nici unul dintre cei cinci nu a făcut parte din Biroul Federal în perioada 2007-2010, aşa cum susţinea preşedintele Rudel Obreja că prevede statutul FR de Box.
Vineri, în urma deciziei Adunării Generale, toţi candidaţii, cu excepţia lui Trandafir, şi-au retras dosarele, pentru a-l susţine pe Leonard Doroftei. Bogdan Stoicescu nu a fost prezent şi nu a mai avut dreptul de a candida.

Obreja: Ce a făcut Doroftei în ultimii zece ani?

În cadrul Adunării Generale Extraordinare, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi-a anunţat demisia din funcţie. Înainte de alegeri, Rudel Obreja a afirmat: „Îl sfătuiesc pe Doroftei să demisioneze dacă va câştiga şi să angajeze un manager pentru federaţie. Nu este exclus ca în viitor să ocup altă funcţie în cadrul federaţiei, nu vă pot spune acum pe ce poziţie“.
După ce Leonard Doroftei a câştigat, Rudel Obreja a avut următoarea reacţie: „În ultimii zece ani nu a existat nici o implicare din partea lui Doroftei şi Vaştag în lumea boxului. Puteau să o facă! Ei spun că vor să muncească. Până acum, de ce nu au făcut-o? Unde au fost? Mereu au refuzat să ne ajute la nivel de cluburi. Au fost o vreme, după care au refuzat să ajute. Din punctul meu de vedere, Vaştag ar fi trebuit să vină în această funcţie, urmând să aibă oameni în spate care să muncească“.

Fănel Trandafir: Am fost singur împotriva tuturor

Învinsul lui Leonard Doroftei, craioveanul Fănel Trandafir, a spus pentru GdS că alegerile au fost o mascaradă, iar până la urmă el a fost singur împotriva tuturor. „A fost o mascaradă. Tipăriseră buletinele de vot cu numele meu şi al lui Relu Auraş, aşa cum ştiam că vom candida, apoi, după ce au avut loc schimbările, am aşteptat să facă altele. Dacă ştiam ce se va întâmpla, nu mă mai prezentam, dar am considerat că era ruşinos să mă retrag, aşa cum au făcut-o ceilalţi, şi să îl lăsăm pe Doroftei să candideze singur. Cred că voturile pe care le-am obţinut au fost un scor bun pentru mine. Eu încă sunt vicepreşedintele federaţiei şi cred că AIBA nu va ţine cont de aceste alegeri şi ne va pune să organizăm altele. În ceea ce-l priveşte pe Leonard Doroftei, cred că funcţia aceasta este o pălărie prea mare pentru el”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS