16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, victorie muncită cu Chiajna

Pandurii, victorie muncită cu Chiajna

Elevii lui Petre Grigoraş au câştigat meciul cu Concordia Chiajna, dar au „tremurat“ pe final, căci oaspeţii au avut un om în plus pe teren

Pandurii Târgu Jiu a învins pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (1-1), luni seară, pe teren propriu, într-un meci din cadrul etapei a 16-a din Liga I. Oaspeţii au deschis scorul prin brazilianul Wellington (‘2), cu concursul portarului Pedro Mingote. Gorjenii au restabilit egalitatea în minutul 40, prin Claudiu Voiculeţ, cu un şut de la peste 30 de metri, la care portarul Florin Niţă a gafat. Internaţionalul Alexandru Maxim a marcat golul victoriei echipei-gazdă în minutul 67. Formaţia ilfoveană a rămas în zece oameni în minutul 74, după ce Daniel Stan a fost eliminat pentru o intrare brutală la Maxim, la numai două minute după intrarea sa pe gazon. Imediat a fost eliminat şi tatăl său, antrenorul Ilie Stan, pentru proteste. Pandurii rămâne neînvinsă pe teren propriu în acest sezon, cu şase victorii şi două egaluri. Concordia nu are nici o victorie în ultimele patru jocuri (două egaluri, două eşecuri).
Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Răduţ (Boutadjine ‘88) – Maxim (Băcilă ‘81), Lemnaru (Matulevicius ‘54), C. Cristea. Antrenor: Petre Grigoraş.
Concordia Chiajna: Fl. Niţă – Belu, Belica, Fl. Ilie (D. Stan ‘73), Bambara (Popovici ‘46) – Leca, Purece – Creţu, S. Pană, Serediuc – Wellington (Ibrici ‘82). Antrenor: Ilie Stan.

Grigoraş: Cred că merităm poziţia

În urma acestui rezultat, Pandurii a revenit pe locul doi în clasament, antrenorul Petre Grigoraş arătându-se mulţumit din acest punct de vedere. „Când nici nu te aşezi bine pe bancă şi pleci cu 0-1, ştiind că întâlneşti o echipă care aleargă şi care este bine organizată, nu este uşor. Ne-am creat vreo patru-cinci ocazii uriaşe, cu ratări din patru-cinci metri, cu poarta goală. A fost bine că am reuşit să egalăm până în pauză, altfel ar fi fost mult mai greu. Te poţi aştepta la orice în fotbal, mai ales că uneori ocaziile ratate se răzbună. Cred că a fost o victorie absolut meritată, pe atitudinea pe care au avut-o jucătorii. Este bine că am legat două victorii consecutive, cu cea de la Braşov. Ne aflăm pe un loc doi nesperat, dar cred că merităm poziţia“, a spus tehnicianul gorjenilor, care a explicat şi căderea fizică a echipei sale pe finalul meciurilor: „Ritmul de joc pe care ni-l impunem noi, cu presing foarte avansat, presupune o risipă mare de energie. Din păcate, la acest stil trebuie să stai foarte bine fizic şi mai ales să înscrii până atunci măcar o dată. Dacă nu, este greu să rezişti ulterior. Poate cu timpul vom putea face presing până spre minutul 90, dar deocamdată e imposibil. Poate doar Steaua să fie acolo, momentan. Cred că nimeni nu se gândea că în ultima etapă a turului ne vom găsi în situaţia de a ne lupta pentru locul doi cu Astra. Erau alte echipe văzute acolo, FC Vaslui, CFR Cluj, Rapid“.

Ilie Stan a pus „tunurile“ pe arbitru

Antrenorul Concordiei Chiajna, Ilie Stan, l-a atacat dur pe arbitrul Dragoş Istrate, considerându-l vinovat de înfrângerea ilfovenilor. „Arbitrul a făcut diferenţa, din primul minut a vrut să ne fure. Eu pot să muncesc, sunt puternic, dar puştii aceştia ai mei ce fac? L-am întrebat pe arbitru de ce i-a dat jucătorului meu cartonaş roşu şi m-a trimis în tribună. N-am avut nici o şansă, domnul arbitru era croit pe treabă. Este al cincilea sau al şaselea joc când terminăm în zece oameni. Noi n-am avut un Tudor, Avram sau Balaj, ne-au trimis arbitri care îşi bat joc de munca noastră“, a spus Ilie Stan, la Digi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS