8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVine Tadici la Polivalentă, show garantat

Vine Tadici la Polivalentă, show garantat

Handbalistele de la SCM Craiova dispută duminică (ora 11.00) primul lor meci în Polivalentă în compania formaţiei HC Zalău, condusă de vulcanicul antrenor Gheorghe Tadici, cel care este şi selecţionerul României

După ce au jucat în mai multe săli din Oltenia (Caracal, Drobeta Turnu Severin, Filiaşi), handbalistele de la SCM Craiova vor evolua duminică, în sfârşit, „acasă“. Sala Polivalentă, inaugurată pe 10 noiembrie, va găzdui duminică, de la ora 11.00, o confruntare care se anunţă extrem de interesantă, între SCM Craiova şi HC Zalău, din cadrul etapei a noua din Liga Naţională. Intrarea se va face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la sală.
Oaspetele, pregătite de selecţionerul României, Gheorghe Tadici, un antrenor vulcanic, sunt favorite, dar, dacă vor juca ambiţios, elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici pot obţine un rezultat bun în faţa unui adversar care s-a calificat recent în optimile de finală ale Cupei EHF.

Băbeanu şi Briscan înfruntă fostul antrenor

Va fi o partidă specială pentru două dintre jucătoarele de bază ale formaţiei oltene, Daniela Băbeanu şi Mihaela Briscan, ambele evoluând în trecut la Zalău, sub comanda lui Tadici. „Noi vom evolua cu dăruire pentru Craiova, indiferent cine va fi adversar. Eu l-am învins pe domnul Tadici în primul an când am venit la Craiova. Sper să batem şi acum. Aşteptăm un număr mare de craioveni la sală să ne susţină şi să le facă pe adversare să le tremure picioarele“, a spus Miky Briscan.
Dana Băbeanu, jucătoare împrumutată de la Oltchim la SCM Craiova, a lucrat cu Gheorghe Tadici chiar şi în ultimele luni, când a fost convocată la naţională. Jucătoarea care a fost aproape să prindă lotul pentru Campionatul European de luna viitoare consideră că Zalăul nu este o echipă de neînvins: „Meciul începe de la 0-0 şi cu ajutorul publicului prinzi aripi“.
De partea cealaltă, pentru HC Zalău evoluează o fostă jucătoare a Craiovei, Carmina Bădiţă.
Partida de duminică va fi ultima pe care craiovencele o vor susţine anul acesta, iar antrenorul Bogdan Burcea îşi doreşte un meci bun al elevelor sale: „Zalăul este o echipă solidă, condusă de un antrenor cu experienţă. Nu ne va fi uşor, dar ne dorim o prestaţie bună, care să mulţumească publicul care, cred eu, va veni în număr mare la meci“.
Înaintea acestui joc, SCM Craiova ocupa locul 10 în clasament, penultimul, cu trei puncte, în timp ce HC Zalău se află pe locul 6, cu 7 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS