10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii sunt fermi: Ştiinţa nu e jucăria politicienilor

Suporterii sunt fermi: Ştiinţa nu e jucăria politicienilor

Suporterii Universităţii Craiova iau atitudine faţă de clasa politică. Fanii sunt mâhniţi că promisiunile din perioada alegerilor locale din iunie nu s-au concretizat şi nu vor ca numele Ştiinţei să mai fie folosit drept „armă“ de „împuşcat“ voturi şi în campania pentru „parlamentare“. Membrii Asociaţiei Suporterilor Olteni şi ai facţiunii Sezione Ultra au emis un comunicat în care le cer aspiranţilor la fotoliile de senatori şi deputaţi să nu mai păteze numele grupării-fanion a Olteniei, folosind „măreţia gloriei sportive“ în „mizeria fără de margini a politicii mioritice de azi“. De asemenea, fanii craioveni solicită autorităţilor locale să salveze legendarul stadion „Ion Oblemenco“, fiind de părere că arena nu trebuie înlocuită cu una nouă şi că are nevoie de „reparaţii generale“.

Fanii Universităţii Craiova s-au simţit folosiţi în alegerile locale din iunie şi, cum nu mai este mult până la scrutinul din 9 decembrie pentru parlamentare, le cer public politicienilor să nu mai folosească numele Ştiinţei în campania electorală.
„Sezione Ultra şi Asociaţia Suporterilor Olteni, în numele respectului şi preţuirii pentru culorile alb-albastre şi istoria grandioasă a ŞTIINŢEI CRAIOVA, atrag atenţia tuturor candidaților implicaţi în campania electorală proaspăt începută şi susţinătorilor acestora să NU folosească numele sfânt al echipei noastre dragi în luptele şi interesele politice de moment. Universitatea Craiova este cel mai onorabil şi celebru brand al întregului judeţ, ducând faima Olteniei decenii întregi până dincolo de graniţele ţării! Toţi suporterii adevăraţi ai Craiovei poartă pentru totdeauna în suflete mândria de a fi alb-albaştri şi preţuirea pentru admirabilele realizări ale generaţiilor trecute de fotbalişti, neputând nici cu gândul să accepte ca cineva să umbrească măreţia gloriei sportive cu mizeria fără de margini a politicii mioritice de azi! Suporterii de onoare au fost şi rămân complet în afara sferei politicii, fiind adânc ataşaţi numai de spiritul sportiv! Facem totodată un apel către autorităţile publice locale (primărie, consiliul municipal, consiliul judeţean, prefectură) să ia imediat măsurile absolut necesare pentru salvarea legendarului stadion «Ion Oblemenco». Cerem transparenţă totală, clarificarea situaţiei juridice actuale, precum şi urgenta începere a lucrărilor de reparaţii generale spre fireasca redare către comunitate a acestui simbol de preţ. Măcar din respect pentru îngerul OBLEMENCO, ce ne priveşte parcă tot mai trist de pe soclul statuii, autorităţile au datoria de a interveni pentru normalitate“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul facţiunii Sezione Ultra.

FRF, înfrântă la Curtea de Apel

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, cererea SC Fotbal Club U Craiova, depusă pe 6 septembrie, de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a FRF din data de 14 mai 2012 de validare a Hotărârii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provizorie a grupării din Bănie, până la soluţionarea irevocabilă a cauzei. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Pe 25 iunie 2012, aceeaşi instanţă a Curţii de Apel Bucureşti a anulat şi suspendat decizia de excludere provizorie dictată de Comitetul Executiv al FRF, sentinţa fiind supusă recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS