9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu, testată de Danilo Rossi

Alexandra Marinescu, testată de Danilo Rossi

Craioveanca, vicecampioană naţională anul trecut, se pregăteşte pentru debutul la KF3 cu echipa celebrului Danilo Rossi,
de cinci ori campion mondial la karting

La 12 ani şi câteva luni, craioveanca Alexandra Marinescu visează că va ajunge în elita kartingului. Sportiva pasionată de sporturi cu motor nu se mulţumeşte doar să-şi imagineze cum i-ar sta pe podiumurile competiţiei mondiale, ci se pregăteşte intens, în diferite ţări din Europa, în fieful a mari uzine de karting.
Vicecampioană naţională sezonul trecut la categoria mini, olteanca pornea anul acesta favorită la cucerirea titlului de campioană naţională, dar după doar câteva etape s-a retras din competiţie, considerându-se nedreptăţită în ceea ce priveşte arbitrajul.
Anul viitor, Alexandra Marinescu va împlini 13 ani, moment în care va trece de la categoria mini la juniori, mai precis la KF3 (13-15 ani). Se spune că tranziţia de la mini la KF3 este cea mai dificilă din lumea kartingului, iar Alexandra nu a vrut să fie luată prin surprindere.
Cum în acest sezon nu a putut „alerga“ în competiţiile internaţionale din cauza restricţiilor de vârstă (minimum 13 ani), olteanca a luat legătura cu echipe consacrate la nivel mondial, şi crede că experienţele din ultimele luni o vor ajuta anul viitor.
Mai întâi, în luna iulie s-a antrenat cu echipa de uzină Lenzo Kart la Brolo, în Sicilia, unde a luat primul contact cu kartul de KF3. Spre deosebire de kartul de mini, la KF3 şasiul este mai mare, anvelopele sunt mai voluminoase, motorul nu are 12 cai-putere, ci 27 şi sunt mai multe setări de făcut atât de către mecanici, cât şi de pilot. O lună mai târziu, adolescenta a revenit în Italia, în urma unei invitaţii care a onorat-o. Invitaţia venea de la echipa de uzină DR Racing, echipa celebrului Danilo Rossi, de cinci ori campion mondial la karting. „Am avut un test de două zile. De îndată ce am început să lucrăm, ne-am înţeles perfect, am fost încântaţi unul de celălalt, drept care Danilo m-a cooptat în echipa lui de curse pentru la anul“, a spus cu mândrie Alexandra. La scurt timp, ea a mai testat încă o dată un kart de la cealaltă echipă la care fusese, Lenzo, şi a decis că cel de la DR Racing este mult superior.

Va concura în mai multe campionate

Românca nu se va limita la colaborarea cu echipa lui Danilo Rossi, pe care o va reprezenta în cursele de WSK şi CIK – FIA. Sportiva va „alerga“ în campionatul Germaniei (DKM) pentru echipa Ebert Motorsport. Primul contact cu gruparea Ebert Motorsport a fost în luna septembrie: „Am fost invitată la nişte teste colective pe celebrul circuit de la Wackersdorf. Pot spune, fără lipsă de modestie, că am făcut senzaţie, reuşind în 13, din totalul de 16 antrenamente, să fiu cea mai rapidă de pe pistă în condiţiile în care toţi ceilalţi erau piloţi germani cu experienţă în KF3 şi cunoşteau foarte bine pista“, a povestit sportiva. Au urmat noi teste, luna trecută, cu Danilo Rossi, la Sette Laghi (Italia), iar apoi a fost la Arce, unde a pus accentul pe partea de setări pe care trebuie să le facă singură în timpul cursei. Debutul oficial la KF3 va fi pe 30 ianuarie 2013, odată cu prima etapă din WSK de la La Conca. Până atunci, Alexandra Marinescu va mai merge la teste, în decembrie, două-patru zile, la Sarno sau Viterbo, şi apoi în ianuarie, pentru a testa chiar circuitul unde va concura oficial, La Conca. Pe termen lung, Alexandra Marinescu are ca obiectiv să concureze în campionatul mondial de Formula 1.

„Tranziţia de la mini la KF3 este considerată una dintre cele mai dificile, materialul de concurs fiind cu totul diferit. Kartul pus la dispoziţie de Danilo Rossi e fantastic. Frânele sunt foarte puternice şi comportamentul kartului e foarte stabil. «Stă bine», cum spunem noi la curse. Danilo are o echipă formată din adevăraţi profesionişti, care au făcut toate modificările pe care le-am cerut şi care mi-au explicat totul prin intermediul telemetriei“.
Alexandra Marinescu, pilot, 12 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS