27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii şi handbalistele vor Polivalenta plină

Baschetbaliştii şi handbalistele vor Polivalenta plină

Sportivii de la SCM-U cheamă craiovenii să-i vadă la primele meciuri din noua sală

Antrenorii şi câţiva dintre jucătorii primelor două echipe de la SCM-U Craiova care vor evolua în Sala Polivalentă, cele de baschet masculin şi handbal feminin, au făcut ieri un apel la iubitorii de sport din oraş, pe care îi aşteaptă să umple până la refuz, în weekend, sala de 4.000 de locuri.
„Parafrazez revenirea în Polivalentă printr-un titlu generic: Ne întoarcem acasă! Sala a rămas în memoria craiovenilor doar prin performanţele făcute de echipele de înainte de 1994. Revenirea aici reprezintă un vis împlinit. Este un moment care trebuie tratat cu maximă seriozitate. Aşteptăm publicul alături de noi, să fim primiţi cu entuziasm, şi ştim că trebuie să oferim şi noi ceva în schimb. Jucătorii sunt conştienţi de importanţa acestui prim meci în Polivalentă, după aproape două decenii, şi sunt motivaţi“, a spus Marius Toma, manager al secţiei de baschet de la clubul municipalităţii. Baschetbaliştii craioveni vor juca sâmbătă, de la ora 19.00, cu BC Miercurea Ciuc.

Drăguşin, mulţumit
de parchet

Jucătorii antrenaţi de Andelko Mandic au făcut ieri un prim antrenament în noua sală. „Parchetul este foarte moale, foarte bun, nu vor apărea probleme, accidentări, dureri. Acum este netocit, e normal să alunece un pic, dar suprafaţa este bună“, a spus Ionuţ Drăguşin, pivotul care măsoară 2,21 metri. LeVar Seal, jucător cu evoluţii foarte bune în ultimele partide, le promite fanilor spectacol: „Trebuie să jucăm bine şi să arătăm că avem o echipă bună. Trebuie să bucurăm fanii şi să facem spectacol pentru ei. Este o sală nouă, ne va lua ceva timp să ne acomodăm“. Antrenorul Mandic consideră că numai de fani depinde dacă toate meciurile de acasă se vor desfăşura în Polivalentă: „Sala este superbă. Pentru toţi e o onoare să joace aici, dar dacă nu se umple, ne-ar avantaja mai mult să disputăm unele partide în sala mică. Am obţinut victorii frumoase până acum, când am avut o sală plină şi am pus presiune pe adversar. Vor urma meciuri cu echipe de top, Timişoara, Mediaş, Ploieşti. Dacă vor veni peste 3.000 de oameni, desigur că vom juca aici, altfel preferăm sala mică“.
Echipa feminină de handbal va juca duminică, de la ora 11.00, cu HC Zalău, formaţie pregătită de selecţionerul Gheorghe Tadici. Antrenorul Bogdan Burcea şi-a văzut visul împlinit după ce echipa disputase până acum meciurile de acasă pe la Caracal, Drobeta Turnu Severin şi Filiaşi. „Felicit pe cei care au contribuit la construcţia acestei săli, dar şi pe cei care ne-au facilitat accesul în sală. Sperăm să fim demni de această «bijuterie». Singurul lucru care-l pot promite este că vom face tot ce este posibil pentru o prestaţie cât mai bună. Aşteptăm şi noi iubitorii de sport în număr cât mai mare şi sper să le oferim satisfacţii, în aşa fel încât să fie weekend de weekend în număr cât mai mare în preajma noastră“.
Jucătoarele Dana Băbeanu şi Mihaela Briscan, prezente la întâlnirea cu presa, spun că abia acum vor putea considera că joacă „acasă“. Ele şi colegele sale vor lua primul contact cu Polivalenta abia mâine, când au programat primul antrenament.

Intrare, pe bază de invitaţii

Oficialii clubului SCM au spus că intrarea la cele două partide, de baschet masculin şi handbal feminin, se va face pe bază de invitaţii, care se pot ridica din trei locuri: Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, Sala Polivalentă şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret. „Este protocol cu Jandarmeria. Am împărţit deja prin şcoli invitaţii şi aşteptăm craiovenii să vină să ia invitaţii de la cele trei locaţii. Ajung pentru toată lumea, dar fără ele nu se poate intra“, a menţionat Bogdan Bălan, director SCM Craiova.

Primăria vrea doar trei echipe din 2014

Prezentă la conferinţa de presă, Cristina Calangiu, viceprimar al Craiovei, a dezvăluit că primăria intenţionează ca pe viitor să susţină financiar doar trei echipe de la SCM, nu cinci, câte sunt în prezent. „Ideea e să rămână trei echipe. Decât să avem cinci echipe cu bani puţini să nu poată nici una să se dezvolte, mai bine să faci performanţă cu trei. Când le vom alege, vor fi nişte criterii pe care le vom transmite antrenorilor la început de sezon. Echipele care vor avea sala plină vor fi susţinute. O echipă care nu atrage public şi face performanţă nu este o echipă pentru care craiovenii să-şi ducă la sport copiii. Nu am preferinţe. Competiţia este între cele cinci echipe“ , a spus Calangiu, care se ocupă direct de SCM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS