11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul şi-a luat doza de speranţă

Severinul şi-a luat doza de speranţă

Optimismul a crescut în tabăra de la Dunăre după remiza cu Pandurii, jucătorii sperând în continuare la salvarea de la retrogradare

Situaţia extrem de delicată din clasament, dar mai ales cea financiară, care s-ar putea caracteriza drept dezastruoasă, o dau pe CS Turnu Severin ca şi retrogradată din Liga I. Cu toate acestea, jucătorii şi staff-ul tehnic al oltenilor de la Dunăre nu renunţă la luptă şi se încurajează după orice rezultat bun şi evoluţie pozitivă. Aşa s-a întâmplat şi după partida de la Târgu Jiu, cu Pandurii, când Alex Zaharia a „strălucit“ pe fondul unei replici neaşteptat de bune a severinenilor. „Atâta timp cât matematic sunt şanse să ne salvăm de la retrogradare, nu vom renunţa la luptă. Avem un lot bun, cu care, dacă îl întărim cu patru-cinci jucători de valoare şi facem o pregătire bună în iarnă, zic că putem rămâne în Liga I“, a spus antrenorul Nicolo Napoli după jocul cu Pandurii. „Nu e imposibil să ne salvăm, pentru că echipa joacă bine, asta concluzionăm după fiecare etapă, dar, dacă nu este linişte şi jucătorii sunt nemulţumiţi că n-au mai fost plătiţi de mult… Şi au dreptate, nu ştiu câţi ar sta în situaţia lor, mai ales că nu se întrevede nimic la orizont. Ca să rămânem în Liga I, ne trebuie multă susţinere din partea autorităţilor, ceea ce în momentul actual lipseşte cu desăvârşire“, a spus un fost oficial al clubului.

Moutinho: Noi jucăm, e plăcerea noastră

Portughezul Hugo Moutinho, unul dintre cei mai apreciaţi jucători de pe „Municipal“, a reflectat perfect starea de spirit a echipei CS Turnu Severin. „Am avut multe ocazii de gol şi e foarte bine pentru noi că am luat un punct cu Pandurii. E bine pentru moralul echipei, mai ales că am jucat pe burta goală şi acum aşteptăm cu interes meciul de vineri (mâine – n.r.) cu Gloria Bistriţa. Am mâncat înainte de meci, dar toată lumea ştie că echipa o duce rău de tot… Dar noi jucăm, e plăcerea noastră şi încercăm să o facem cât mai bine. Noi jucăm pentru salvarea de la retrogradare, nu ne comparăm cu Pandurii, care pentru mine e cea mai bună echipă, pasează bine, are jucători valoroşi. De aceea spun că acest punct obţinut la Târgu Jiu este foarte bun pentru noi. Acum trebuie să câştigăm cu Bistriţa, altfel punctul acesta nu contează foarte mult“, a declarat Hugo Moutinho, pentru GdS.
Aflat în premieră în postura de căpitan, atacantul Cosmin Vancea a spus că trebuie uitat rapid rezultatul cu Pandurii Târgu Jiu, pentru că urmează un joc cel puţin la fel de dificil cu Gloria Bistriţa. „Am făcut o partidă bună cu Pandurii, puteam să şi câştigăm dacă mă concentram la ocazia pe care am avut-o în prelungiri, dar acum trebuie să ne gândim la următorul joc, cu Bistriţa. Suntem obligaţi să-l câştigăm, dacă mai vrem să ne salvăm. Va fi un meci dificil, dar trebuie să strângem rândurile şi pregătim foarte bine partida de vineri. M-am simţit bine în postura de căpitan, dar nu asta contează, ci rezultatele, iar noi avem nevoie de cât mai multe puncte“, a spus Cosmin Vancea, pentru GdS. Partida CS Turnu Severin – Gloria Bistriţa, din cadrul etapei a 15-a, se va desfăşura mâine, de la ora 19.00 (Digi Sport 1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS