11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia ar putea organiza meciuri de la Euro 2020

România ar putea organiza meciuri de la Euro 2020

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să găzduiască, alături de alte 12 oraşe din Europa, meciuri de la CE din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei, informează Mediafax. „Am avut o discuţie cu primarul general al Capitalei şi l-am anunţat că m-am adresat astăzi (ieri – n.r.) la UEFA pentru ca Bucureştiul să găzduiască meciuri împreună cu alte 12 oraşe, în 2020, când se aniversează 60 de ani de la prima competiţie europeană interţări. Am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta înseamnă că va trebui să completăm un caiet de sarcini în care politicul este angrenat în sensul investiţiilor, telecomunicaţii, locuri de cazare, în dezvoltarea infrastructurii stradale, aeroporturi, gări. Până în 2014 – 2015, când se vor decide oraşele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini şi aici sunt angajamente ale statului român, ale Capitalei faţă de organizatori“, a spus Mircea Sandu, care a precizat că prima condiţie, existenţa unui stadion de peste 50.000 de locuri, este deja îndeplinită de Arena Naţională. „Prima condiţie e îndeplinită, restul sunt de infrastuctură generală. Fiind un singur stadion sau maximum două pe ţară, Germania are şi München şi Berlin, Spania are şi Madrid şi Barcelona, dar oricum se va atribui unui singur oraş din fiecare ţară. Cele nouă stadioane nu aduc atâtea persoane la fiecare meci, de aici excludem Germania şi Anglia, care au stadioanele «full». Asta cred că va fi găselniţa UEFA de a organiza Campionatul European în Europa şi nu într-o ţară. Eu sper ca, fiind acolo, să pot face lobby-ul necesar, dacă politicul va spune da. Noi ne-am înscris, dar putem să renunţăm dacă politicul se decide că nu se pot face investiţii“, a completat Mircea Sandu.
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, pe 30 iunie 2012, ideea unui turneu final al CE organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa. „De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee“, a declarat atunci Platini.
Comitetul Executiv al UEFA ar putea lua o decizie în legătură cu această variantă în decembrie 2012 sau în ianuarie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS