21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei victorii şi un eşec pentru SCM-U

Trei victorii şi un eşec pentru SCM-U

Echipele masculine de volei şi baschet continuă seria rezultatelor pozitive, iar victoriile de sâmbătă le-au adus pe locul trei în clasament. Voleibalistele au câştigat pe terenul unei nou-promovate, iar baschetbalistele au clacat, inexplicabil, acasă, cu Sfântu Gheorghe.

Patru dintre cele cinci echipe prim-divizionare de la SCM-U Craiova au jucat sâmbătă. Trei dintre ele s-au impus, la volei masculin, volei feminin şi baschet masculin, singura care a părăsit terenul învinsă fiind echipa de baschet feminin. Aceasta din urmă a fost depăşită, pe teren propriu, de Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 80-64 (18-14, 24-15, 18-17, 20-18).
Antrenorul Milan Nisic nu îşi poate explica înfrângerea: „După cum am evoluat la Satu Mare şi după cum am pregătit meciul cu Sfântu Gheorghe, eram convins că vom câştiga. A existat un blocaj pe faza ofensivă şi o tensiune permanentă în jocul elevelor mele. Ne-am blocat la panou, dar şi pe acţiunile de contraatac, unde nu găseam soluţii. Am avut o revenire în startul reprizei a doua, dar atât. E o înfrângere inexplicabilă“. Principala marcatoare a craiovencelor a fost Mitov (20 de puncte), urmată de Ninu (15), Prlja (8), Toma (7), Borş (6), Guidry (5), A. Ionescu (3). A mai jucat: A. Cutaş.

Tot neînvinşi,
dar cu emoţii

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut o victorie muncită, acasă, cu nou-promovata Phoenix Şimleul Silvaniei, după cinci seturi, scor 3-2 (18-25, 25-17, 19-25, 25-20, 15-8). A fost un joc în care voleibaliştii craioveni i-au dat emoţii antrenorului Dan Pascu, care a ţinut să-şi felicite trei dintre foştii elevi, care au jucat acum pentru echipa adversă. „A fost un meci spectaculos pentru public, nu şi pentru noi. Am tratat adversarul de sus şi asta era să ne coste. Am jucat rău în primul set, după care ne-am revenit, dar am avut fluctuaţii. Pot spune că am jucat prost, exceptând finalul meciului, seturile 4 şi 5, dar am câştigat. Sper să fi tras învăţămintele necesare din acest joc. Apreciez evoluţia foştilor jucători ai echipei noastre Bala, Pop şi Rus, care au jucat cu o mare ambiţie şi dăruire şi îi felicit“, a spus Pascu. Acesta a mizat pe jucătorii: Vânătoru, Bratosin, Todor, Dumitrache, Someşan, Milotin, Jovic (libero). Au mai intrat: Teleleu, Romanescu, Toma, Briscan, Ghionea.
După cinci etape, voleibaliştii din Bănie sunt neînvinşi şi se află pe locul trei în clasament.

Baschetbaliştii şi-au luat revanşa cu Sibiul

În ultimul meci al zilei de sâmbătă găzduit de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi-au luat revanşa în faţa celor de la CSU Atlassib Sibiu, care îi învinseseră în Cupă şi au câştigat meciul contând pentru etapa a şasea din campionat cu scorul de 84-70 (29-10, 11-17, 24-17, 20-26). Pentru SCM-U Craiova au jucat: Habus (10 puncte); Drăguşin (9), Seals (22), Dzambic (16), Miskovic (18). Au mai intrat: Orbeanu (3), Bureau (13), Djurasovic (9), Petrişor, Gavrilă şi Corneanu. Cu cinci victorii şi un eşec, craiovenii sunt pe locul trei în Liga Naţională.
Antrenorul gazdelor, Andelko Mandic, este bucuros că echipa are continuitate în rezultate: „Am făcut un meci bun. Am evoluat atenţi şi cu determinare şi am controlat, în ceea mai mare parte, jocul. Este bine că dovedim continuitate în evoluţii şi acest lucru ne dă încredere că echipa va creşte în joc de la un meci la altul. A fost un meci spectaculos, atmosferă foarte bună, un spectacol sportiv reuşit“.
Singurele care au evoluat în deplasare au fost voleibalistele de la SCM-U Craiova. Echipa antrenată de Mircea Dudaş a învins, la Mioveni, scor 3-0 (25-19, 25-12, 25-20), pe nou-promovata Argeş Volei Piteşti. Pentru SCM-U au jucat: Galan, Vâlcu, Badea, Bobi, Buz – Pristavu (libero). Au mai intrat: Postea, Ilina, Smultea.

Meciul Brăila-Craiova, televizat

A cincea echipă de la clubul SCM-U Craiova, cea de handbal feminin, are meci astăzi (ora 17.00, în direct la DigiSport 2), cu Dunărea Brăila, în cadrul etapei a opta din Liga Naţională. Echipa olteană, condusă de pe margine de Bogdan Burcea, se află pe locul nouă în clasament (trei puncte, şase meciuri), iar brăilencele stau mai bine, pe locul patru (opt puncte, şase meciuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS