8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute a câştigat, dar a încasat o căruţă de pumni

Bute a câştigat, dar a încasat o căruţă de pumni

Lucian Bute a câştigat, ieri-dimineaţă, la Montreal, meciul cu rusul Denis Grachev, prin decizia arbitrilor. 115-113, 118-110, 116-112 a fost decizia celor trei juraţi în favoarea românului. Bute a devenit deţinător al centurii NABF la categoria semigrea. Grachev (12-0-1, 8 KO) era campion NABF la semigrea şi mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrângeri. După meci, Lucian a declarat la Money.ro că s-a eliberat şi că avea nevoie de un meci de 12 reprize. „Sunt mulţumit de prestaţia mea. Pot spune că Lucian s-a întors. A fost un meci greu, cu un adversar agresiv. Am controlat lupta, mi-am impus ritmul. Era un meci important pentru mine. În cazul în care pierdeam, era foarte greu să mă ridic, ar fi fost imposibil. Am căpătat încredere, aveam nevoie de un meci de 12 reprize. Vreau revanşa cu Froch. Sper să câştige meciul de pe 17 noiembrie cu Yusaf Mack“. Bute a suferit prima înfrângere la profesionişti pe 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura IBF. Revanşa se preconizează să aibă loc în luna martie a anului viitor, cel mai probabil la Bucureşti.

Doroftei: Nu ai voie
să iei atâţia pumni

În ciuda succesului lui Lucian Bute, Leonard Doroftei nu a fost impresionat de meciul făcut de „Mister KO“. „Dacă vreţi, vă spun tot ce vreţi să auziţi. Că e bun, că e frumos… Dar nu e aşa! Nu pot să vă mint! Hai să vă spun adevărul! A avut o singură repriză de campion, a 12-a. Nu ai voie să iei atâţia pumni! Păi, următorii lui adversari nu vor fi ca rusul ăsta! Bute a dat numai lovituri izolate şi a stat la schimb de lovituri! Îşi grăbeşte sfârşitul!“, a declarat Doroftei la Sport.ro. Intrat în dialog cu Doroftei, Bute a replicat: „Dorine, accept cu plăcere sfatul tău pentru că vine de la un mare campion, însă e uşor să vorbeşti când vezi meciul din fotoliu. În nici un caz nu voi renunţa la Stefan Larouche. Cu el am început un drum, el m-a dus pe cele mai înalte culmi, el m-a făcut campion mondial şi nu voi renunţa niciodată la actuala mea echipă tehnică“. „Lucian, te aştept acasă şi o să vin eu la tine la Pechea să vorbim faţă în faţă, pentru că nu vreau să te las să mai pierzi în faţa lui Froch“, a mai completat Doroftei.
Decizia unuia dintre arbitri, 118-110 pentru Bute, a stârnit controverse. Prestaţia românului i-a dezamăgit pe ziariştii din Canada, dar şi pe cei 10.122 de fani prezenţi la arena Centre Bell din Montreal, cea mai scăzută asistenţă la unul din meciurile sale din ultimii cinci ani. „Bute a câştigat meciul, dar n-a convins pe nimeni“, spun cei de la radio-canada.ca. Montreal Gazette este şi mai acid şi se întreabă de unde au apărut diferenţele dintre scorurile celor trei arbitri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS