10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim funcționează doar prin handbal

Oltchim funcționează doar prin handbal

Într-o perioadă în care combinatul chimic vâlcean este în stand-by, de câteva luni, numele Oltchim continuă să fie purtat cu succes în Europa de echipa de handbal

Cea mai bună echipă de handbal a României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a debutat cu o victorie în Liga Campionilor, învingând cu 30-25 (15-12) pe teren propriu echipa austriacă Hypo Viena, în Grupa A. A fost o seară cum nu se poate mai frumoasă pentru vâlcence și fanii lor, pe lângă victorie fiind consemnată și revenirea Cristinei Neagu într-un meci european, după o pauză de 20 de luni, cauzată de o accidentare la umăr. Cea mai bună handbalistă a lumii în urmă cu doi ani a jucat 31 de minute, a dat două pase decisive și a marcat trei goluri.
Handbalista Oltchimului, Katarina Bulatovici, a fost cea mai bună marcatoare a meciului, muntenegreanca înscriind de zece ori.
Hypo Viena era și este considerată cea mai valoroasă adversară a oltencelor din Grupa A. Toate aceste lucruri frumoase s-au întâmplat la câteva săptămâni după ce a fost luată în calcul la un moment dat chiar desființarea echipei de handbal, ca urmare a privatizării combinatului Oltchim, eșuată ulterior.

Vestergaard, impresionat de atmosfera din sală

Antrenorul danez Jakob Vestergaard, adus la Vâlcea pentru a câștiga Liga Campionilor cu Oltchim, s-a declarat impresionat de atmosfera creată de suporteri și susține că acest lucru le-a ajutat pe fete. Totodată, nordicul a afirmat că Oltchim mai are câteva lucruri de pus la punct. „Nu a fost un joc uşor, aşa cum anticipam, de altfel. Când jucătoarele au simţit sala, încurajările, au jucat mai bine, s-au mobilizat aşa cum trebuia. Oricum, atmosfera a fost fantastică. În Danemarca nu am avut parte de aşa ceva, vâlcenii au un merit mare la succes şi le mulţumesc pentru acest lucru. Noi mai avem multe de îmbunătăţit, în special la capitolul omogenitate. Sunt sigur că în meciurile viitoare vom evolua mai bine, vom creşte de la partidă la partidă. Ceea ce rămâne după această partidă sunt cele două puncte. E important că am debutat cu o victorie. Nici cu echipa din Germania nu ne va fi uşor. Handbalistele lor nu au talie, dar sunt foarte rapide, acest aspect va trebui să îl avem în vedere. Cred că Hypo Viena este favorită la ocuparea locului secund al grupei“, a spus Vestergaard, citat de Mediafax.

Aurelia Brădeanu
a avut emoții înainte
de meci

Handbalista Oltchimului, Aurelia Brădeanu, a recunoscut că a avut emoţii înaintea partidei cu Hypo Viena pentru că, susține ea, era primul meci de Liga Campionilor și trebuia câștigat. „Am avut emoţii, nu neg asta. A fost un prim meci, am debutat cu o victorie, aşa cum ne-am propus. Am avut şi momente foarte bune pe care, din păcate,
le-am alternat cu cele mai puţin reuşite. Publicul a fost fantastic, aşa cum ştiam că va fi. Şi de această dată a fost jucătorul cu numărul 8 al Oltchimului. Pentru prima partidă e bine şi vă promitem că vom face tot posibilul să câştigăm fiecare meci. În acest moment mai avem de muncă pentru a deveni o echipă omogenă, dar tocmai la acest lucru vom lucra în perioada următoare. Sperăm să câştigăm fiecare meci. Am avut momente foarte bune, dar şi mai puţin bune. A fost primul joc în Liga Campionilor, e important că am câştigat. Am avut ceva emoţii, dar totul a ieşit bine“, a afirmat handbalista.

Austriecii le văd
pe vâlcence favorite la Ligă

Andras Nemeth, antrenorul echipei Hypo Viena, a declarat după înfrângerea din meciul cu Oltchim că formaţia din Râmnicu Vâlcea este una dintre favoritele la câştigarea Ligii Campionilor. „Oltchim ne-a surprins cu începuturile de partidă, când a marcat multe goluri şi s-a desprins decisiv. Formaţia din Vâlcea este valoroasă, în opinia mea una din favoritele la câştigarea Ligii Campionilor. Au multe jucătoare de certă valoare, multe individualităţi. Asta nu înseamnă că le va fi uşor în meciul retur de la Viena“, a spus Nemeth.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS