16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, precauţi şi optimişti

Tricolorii, precauţi şi optimişti

Jucătorii naţionalei României susţin că atmosfera din sânul echipei este destinsă şi optimistă, însă recunosc că le este teamă atât de Turcia, cât şi de Olanda

România va întâlni vineri reprezentativa Turciei, de la ora 20.30 (TVR 1), pe Stadionul „Sukru Saracoglu“ din Istanbul, şi marţi, pe Olanda, meciul fiind programat de la ora 21.00 (Antena 1), pe „Arena Naţională“, ambele dispute fiind din cadrul preliminariilor CM din 2014. După conferinţa de presă de luni, în care selecţionerul Victor Piţurcă şi decarul Adrian Mutu au afişat un ton optimist, a venit rândul fundaşului Dorin Goian să afirme că „se poate“. „Goe“ a recunoscut însă că va fi foarte greu să se obţină maximum de puncte din aceste confruntări, luând totodată în calcul şi înfrângeri drastice. „Trebuie să fim realişti şi să spunem că putem să luăm şi şase goluri, şi patru, şi trei sau nici unul. Noi suntem pozitivi, avem un moral bun, avem şase puncte şi eu cred că, dacă vom juca cu curaj, le va fi greu şi Olandei, şi Turciei să ne învingă. Sunt două meciuri foarte dificile, cu toţii ştim asta, dar în acelaşi timp sunt şi frumoase. Să joci în Turcia cu un stadion plin, 50.000 de spectatori, şi apoi pe «Arena Naţională» cu Olanda, iarăşi cu 50.000… Ce poate să fie mai frumos pentru un jucător de fotbal? Faptul că Olanda va veni la Bucureşti fără Wesley Sneijder şi Arjen Robben, accidentaţi, este o veste bună pentru noi, dar ştiu că jucătorii care vor fi în locul lor vor dori
să-şi dovedească valoarea şi că merită să fie la echipa naţională“, a spus Dorin Goian, la GSP TV.

Hagi: Nu există secrete ca să învingi

Un alt „precaut“ este Gică Hagi, fostul mare jucător al naţionalei noastre dezvăluind şi cum s-ar putea câştiga primul joc, cel cu Turcia. „Nu e vorba de şansa a doua, ci de faptul că e un meci în deplasare cu o naţională puternică. Turcia a crescut mult şi a urmat, pe undeva, paşii noştri. Primii am fost noi, cei care am făcut performanţă, după care ei au preluat ştafeta. Au câştigat cupe europene, au ajuns sus şi cu echipele naţionale. Vorbim de o ţară cu un fotbal bun, capabilă să te bată… Turcii sunt imprevizibili. Acesta este primul cuvânt care îmi vine în gând când vorbesc de fotbalul actual din Turcia. Ei sunt capabili să facă un meci foarte bun, ca apoi să piardă. Uitaţi-vă la Galatasaray. Este imaginea fidelă a acestei realităţi“, a spus Hagi, pentru prosport.ro. „Este un moment în care nu există o certitudine în ceea ce priveşte valoarea. Există nume multe, infrastructură dezvoltată, bani mulţi investiţi, nici nu ne putem compara cu ei la acest capitol. Fotbalul este religia lor acum, dar nu mai sunt performanţele de dinainte. De ce? Eu aş avea un răspuns, dar nu vreau să intru în anumite detalii. Naţionala lor trăieşte o transformare. Sunt în căutări, îşi doresc să creeze o nouă echipă competitivă. Nu există secrete ca să învingi, ci efort colectiv. În meciurile cu Turcia şi cu Olanda trebuie să joci din punct de vedere colectiv foarte bine şi asta în ambele faze. Apoi, bineînţeles, individul face diferenţa. Cineva o să iasă în evidenţă dacă lucrurile vor fi făcute bine colectiv. Cine va fi acest jucător? Nu pot să ştiu“, a completat Gică Hagi.

Turcii sunt tăcuţi

Selecţionerul Turciei, Abdullah Avci, a condus luni seară primul antrenament al Semilunei, care s-a reunit la Istanbul pentru meciurile din preliminariile mondiale cu România şi Ungaria. Ciudat este că adversarii de vineri şi-au stabilit cantonamentul în baza de pregătire „BJK Nevzat Demir“, care aparţine lui Beşiktaş, în timp ce meciul contra României va avea loc pe arena celor de la Fenerbahce, „Sukru Saracoglu“. La prima şedinţă de pregătire au fost şi jucători care au efectuat doar mişcări de încălzire, fiind vorba despre Caner Erkin, Hakan Balta, Hamit Altintop, Selcuk Inan şi Burak Yilmaz, toţi fiind uşor accidentaţi, dar recuperabili până la ora partidei contra românilor. În rest, toată lumea a fost aptă şi s-a acomodat cu efortul, informează Digi Sport.

Olandezii vor să facă spectacol cu Andorra şi cu noi

Şi Olanda s-a apucat de treabă sub comanda lui Louis van Gaal, jucătorii „Portocalei mecanice“ promiţându-le suporterilor că vor face instrucţie cu Andorra şi România.
„Trebuie să marcăm multe goluri cu Andorra. Ăsta este planul nostru şi mai târziu lucrul ăsta va conta. Într-o grupă cu Turcia şi România, trebuie să ne aşteptăm ca şi ei să înscrie multe goluri“, a spus vedeta celor de la Manchester United, Robin van Persie, completat de atacantul lui Schalke, Klaas Jan Huntelaar: „Ne înţelegem destul de bine, chiar dacă avem câţiva jucători noi şi asta este bine pentru echipă. Avem câţiva ani împreună şi trebuie să încercăm să ne calificăm la acest turneu final. Suntem din ce în ce mai buni ca echipă şi ne este bine“.
Fundaşul Ron Vlaar (Aston Villa) este de părere că Olanda va avea un meci foarte greu cu România la Bucureşti. „România este o formaţie foarte bună, atmosfera la Bucureşti va fi infernală, o adevărată casă de nebuni“, a spus Vlaar.
Mijlocaşul Rafael van der Vaart (Hamburger SV) a afirmat că tricolorii vor fi un adversar de calibru. „Trebuie să facem un pas mare spre calificare. România este un adversar dificil, va fi un meci foarte greu, cred“, a precizat Van der Vaart.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS